Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması ödülleri sahiplerini buldu

14 September Monday, 2020
11. Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması’nın ödülleri Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin de katıldığı tören ile sahiplerini buldu.
Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması ödülleri sahiplerini buldu Bu yıl on birincisi düzenlenen Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması tamamlandı, ödüller sahiplerini buldu.

Video konferans ile yapılan törene Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de katıldı. İnsanların bazen marketten aldıkları ürünlerin markete geliş öyküsündeki emeği, sabrı, heyecanı unutabildiklerini dile getiren Bakan Pakdemirli, "Tarım, Orman ve İnsan, bu hikâyeyi çok iyi anlatan bir yarışmadır. Tarım, Orman ve İnsan temalı fotoğrafların var gücüyle üretmeye devam eden çiftçi ve üreticinin çabasının kaydını da tutuyor." dedi.

Bakanlığın destekleri ile ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan, toplam 310 milyar lira tarımsal destek ödemesi yaptıklarının altını çizerek, şunları kaydetti: "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle son iki yılda tarımsal desteği yüzde 52 artışla, 22 milyar liraya çıkardık. Bütçemizin yüzde 55'ini çiftçimize, yani tarımsal desteklere ayırdık. Bugün itibarıyla tarımsal desteklerin 17 milyar lirası çiftçilerimizin hesaplarına yattı."

Desteklerin ve çalışmaların üretime, hasılaya nasıl dönüştüğünü izlediklerini dile getiren Pakdemirli, son iki yılda tarımsal hasılanın yüzde 45 gibi önemli bir artışla 275 milyar liraya ulaştığını söyledi.

Orman, sulama gibi Bakanlığın diğer alanlarında da çalışmaların sürüdüğüne değinen Bakan, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak desteklerini esirgemeyenlere teşekkür etti.

Konuşmasının ardından Tarım ve İnsan Fotoğraf sergisini ziyarete açan Bakan Pakdemirli, ödüllü fotoğrafları inceledi. Yarışmada Genel Kategori Birinciliğini “Tütünler” adlı fotoğrafıyla Hatay’dan Meriç aktar ve "Karda atlı yolculuk" adlı eseriyle Muş’tan Yahya Sezgin paylaştı. Sergi sanal olarak http://www.tarimormaninsan.com/Sergi.html internet adresinden ziyaret edilebilecek.
tarım ve insan orman bakan bekir Pakdemirli fotoğraf yarışma destek