Fotokapanlar yaban hayatını görüntülemeye devam ediyor

09 October Tuesday, 2018
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) ile yaban hayatını görüntülemeye devam ediyor. Ordu ve Erzincan’daki fotokapanlarla yapılan kayıtlar ile yaban hayvanlarının yaşamları ve ihtiyaçları ile ilgiler tespit ediliyor, ilginç enstantaneler görüntüleniyor.
Fotokapanlar yaban hayatını görüntülemeye devam ediyor Tarım ve Orman Bakanlığı yaban hayatı ile ilgili araştırmalarına ve ihtiyaçlarını gidermeye yönelik çalışmalarına devam ediyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) yurdun dört bir yanında kurduğu fotokapanlarla yaban hayatını görüntülüyor.

Ordu’da 30 adet fotokapanla yapılan kayıtlarla hayvan sayısının arttığı tespit edildi. Görüntülerde ise ağırlıklı olarak yaban keçisi, kurt, boz ayı, yaban domuzu, tilki ve çakal yer alıyor.

Erzincan’da da fotokapanlar görev başında. İlde ilk defa ur kekliği görüntülendi. Erzincan’da ayrıca yaban keçisi, boz ayı, yaban domuzu, yabani tavşan, kınalı keklik, tilki, kurt başta olmak üzere yaban hayvanı türleri de gözlemlendi.
 
ordu Erzincan yaban hayatı fotokapan