Gaziantep’te meralar güneşle aydınlanıyor

06 September Monday, 2021
Gaziantep'te, Meralara Giden Aydınlık Yol Projesi ile besicilere, elektrik ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için çift akü ve çift güneş paneli dağıtılıyor. Proje ile besicilerin karanlık nedeniyle yaşanan sıkıntılarının önüne geçmesi hedefleniyor.
Gaziantep’te meralar güneşle aydınlanıyor Gaziantep'te, besicilerin hayat kalitesini artırmak için çalışmalar sürüyor.

O çalışmalardan birisi de Meralara Giden Aydınlık Yol Projesi… Besicilerin özellikle gece saatlerinde karanlık nedeniyle yaşanan sıkıntılarının önüne geçmesi hedeflenen proje kapsamında, kent genelindeki besicilere çift akü ve çift güneş paneli dağıtılıyor.

Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman, birlik üyelerinin enerji sorunlarının kaldıracağını belirtti. "Dolayısıyla meralarda elektrik yok. Birçok yerde yol dahi yok. Karanlıkta yaşam, hayatın zorluğunu daha da güçleştiriyor. Özellikle besicilerimizin karanlıkta hayvanlarını vahşi hayvanlardan korumaları daha zor oluyor. Bundan dolayı meraların aydınlık olması gerekiyor. Biz de üyelerimizin meralardaki yaşam şartlarını iyi hale getirebilmek için 'Meralara Giden Aydınlık Yol Projesi'ni hayata geçirdik. Geçtiğimiz günlerde küçükbaş hayvancılık yapan 60 üyemize panelleri teslim ettik. Şimdi de 80 üyemize daha güneş paneli vereceğiz. İnşallah üyelerimizin karanlık dünyalarını aydınlatacağız." dedi.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje ile panelleri teslim alan üreticiler hallerinden memnun.
tarım orman Gaziantep güneş enerji