Gaziantep'te Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri uygulamasından faydalanan bir çiftçi nar üretimi için soğuk hava deposu projesi hazırladı.
Gaziantep’te Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Düzenlenmesine dair yönetmeliğine istinaden yetki belgesi alan kuruluşlarla birlikte çalışan çiftçiler başarılı projeler oluşturmaya başladı.
Bunun bir örneği de Nizip ilçesi Çakmaktepe köyünde nar üretimi yapan Servet Aslan oldu. Bakanlıktan yetki belgesi alan tarımsal yayım ve danışmanlık şirketinin hizmet verdiği Nizip İlçesi çiftçilerinden Servet Aslan nar üretimi için soğuk hava deposu projesi hazırladı.
Servet Aslan 65 metrekare kapalı, 50 metrekare de yarı açık alanda 60 ton nar depolama kapasiteli soğuk hava deposunu kendi öz sermayesi ile kurarak bölge çiftçisine de örnek oldu.
Gaziantep İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Karayılan tarımsal yayım ve danışmanlık firması yetkilileriyle birlikte Çakmaktepe köyündeki Servet Aslan’ı ziyaret etti. İl Müdürü Karayılan burada yürütülen projeyle ilgili bir açıklama yaptı.
Üretim planlamasının su ürünlerinde de başarılı olduğunu belirten...
Devamını Oku ->
Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, kurumunun...
Devamını Oku ->
Antalya'da etkili olan sel, su baskını, fırtına ve hortum evler...
Devamını Oku ->
Toprak Mahsulleri Ofisi hububat üretimi açısından yağışları...
Devamını Oku ->
Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından adaptasyon...
Devamını Oku ->
Orman Genel Müdürlüğü ile Ormancılığı Geliştirme ve Orman...
Devamını Oku ->
Kırşehir'deki Malya Tarım İşletmesi, yetiştirdiği yerli ırk...
Devamını Oku ->
2026 Yılı Yatırım Programı'nda tarım ve orman sektöründe bu yıl...
Devamını Oku ->