Yedi ilden gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinde görev yapan mühendis ve veteriner hekimlere Ankarada gıda kontrolör eğitimi verildi.
Haber: İsa YILDIRIM
Yedi ilden gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinde görev yapan mühendis ve veteriner hekimlere Ankara'da gıda kontrolör eğitimi verildi. Eğitim sonunda gıda kontrolör sertifikası alan personeller, gıda denetimi yapma yetkisi kazandı.
Ankara İl Müdürlüğü'nde görevli personeller tarafından verilen eğitime başta Ankara olmak üzere Kırıkkale, Kırşehir, Balıkesir, Burdur, Muğla ve Kastamonu illerinden gelen 39 teknik personel katıldı.
5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve bu kanuna bağlı yönetmeliklerin teorik olarak anlatıldığı ve gıda kontrolleri ile ilgili teknik gezinin yapıldığı eğitim iki hafta sürdü.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Ankara İl Müdürü Muhsin Temel sertifika töreninde yaptığı konuşmada, gıdayla ilgili tüm sorumluluğun gıda kontrolörlerinde olduğunu hatırlatarak, "2004 yılından bu yana bu misyonu çok doğru bir şekilde yerine getirdik. Çok önemli işler yaptık. Bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz. Yönetmeliklere, tebliğlere uymayan işletmelere kesinlikle taviz gösterme lüksümüz yok" dedi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Ankara İl Müdürü Muhsin Temel, tören sonunda kursiyerlere sertifikalarını verdi.
Tarım ve Orman Bakanlığınca Yalova'da kurulan Marmara Su Ürünleri...
Devamını Oku ->
Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Köyceğiz ilçesindeki sığla...
Devamını Oku ->
Anadolu Tarım İşletmesi'ndeki hayvanların kaba yem ihtiyacı tesis...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığının güçlü bilimsel altyapısı tarım lisesi...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü “Bilişim...
Devamını Oku ->
Sektöre bilimsel katkı sunan Giresun'daki Fındık Araştırma...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcı, Manisa programı...
Devamını Oku ->