Afrika Kıtası'nın en büyük tarım fuarına Türkiye bu yıl ilk kez katılıyor.
Haber: Kadriye İLERİSOY
Afrika Kıtası'nın en büyük tarım fuarı olma özelliğine sahip 12. Uluslararası Tarım Fuarı (SIAM) Fas'ın Meknes kentinde başladı.
Yaklaşık 72 bin metrekare alanda 69 ülke ve bin 200 firmanın katılımı ile gerçekleşen fuara Türkiye bu yıl ilk kez katılıyor.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı fuarda Türkiye'yi, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Dış Pazar Statejileri Çalışma Grubu, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı katkılarıyla, Strateji Geliştirme Başkanlığı, Tarımsal Yatırımcı Ofisi (TARYAT) ve birçok özel firma katılımı ile temsil ediyor.
Türkiye Cumhuriyeti Fas Büyükelçisi Ethem Barkan Öz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri ile hem Bakanlık standı hem de milli katılım iştiraki olarak gelen özel firma stantlarına bir ziyaret gerçekleştirdi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Dış Pazar Stratejileri Çalışma Gurubu'nda görev yapan Atike Altekin, hedeflerinin tarımsal ihracatı artırmak olduğunu söyledi.
Geçen yıl yaklaşık 1 milyon ziyaretçi kabul eden fuar, 23 Nisan'a kadar devam edecek.
Üretim planlamasının su ürünlerinde de başarılı olduğunu belirten...
Devamını Oku ->
Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, kurumunun...
Devamını Oku ->
Antalya'da etkili olan sel, su baskını, fırtına ve hortum evler...
Devamını Oku ->
Toprak Mahsulleri Ofisi hububat üretimi açısından yağışları...
Devamını Oku ->
Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından adaptasyon...
Devamını Oku ->
Orman Genel Müdürlüğü ile Ormancılığı Geliştirme ve Orman...
Devamını Oku ->
Kırşehir'deki Malya Tarım İşletmesi, yetiştirdiği yerli ırk...
Devamını Oku ->
2026 Yılı Yatırım Programı'nda tarım ve orman sektöründe bu yıl...
Devamını Oku ->