Gebe inekler kesilmeyecek

16 September Thursday, 2021
Şırnak’ta sahipleri tarafından gebe oldukları anlaşılmadan yapılan inek kesimlerini önlemek için Beytüşşebap Kaymakamlığı harekete geçti. Kaymakamlık ultrason cihazı aldı, Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı veteriner hekimlerse kontrole başladı. Böylece gebe ineklerin kesilmesi endişesi sona erdi.
Gebe inekler kesilmeyecek Haber: Şırnak İl Enformasyon

Şırnak Beytüşşebap’ta gebe ineklerin kesimini önlemek için kaymakamlık adım attı.

Kaymakamlık tarafından alınan ultrason cihazı ile İlçe Tarım ve Orman Müdürü ekipleri yayla yala dolaşıp inekleri kontrol ediyor.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Salih Aktaş, hayvan takiplerinin süreceğini belirtti. Aktaş, "Bölgemiz hayvancılık bölgesi, özellikle huzur ortamının sağlanmasıyla beraber köylere dönüşler hızlandı. Hayvanlarda artış olunca bir çok hayvan gebe olduğu halde sahipleri tarafından bilinmediği için kesiliyordu. Bu yönde kaymakamlığımıza bir talep oldu. İlçe Kaymakamımız Hasan Uğuz, kaymakamlık kaynaklarından müdürlüğümüze gebelik testi için bir ultrason cihazı aldırdı. Bu gün vatandaşlarımızın müracaatı üzerine yaylalara çıkmış bulunmaktayız ve yaylalarda bulunan hayvanlarımızı  kontrol ediyoruz.  Gebeliğinden şüphe duyulan hayvanların üzerinde araştırma yapıyoruz. 5 veteriner hekimimizle beraber bakanlığımızın aşı uygulama programlarını takip ediyoruz. Şimdide bu gibi özel durumlarda da vatandaşımızın hizmetinde oluyoruz" dedi.
Şırnak Beytüşşebap gebe inek ultrason