Geleceğe nefese dünyadan destek

12 November Thursday, 2020
Geleceğe nefese dünyadan destek Geleceğe Nefes, dünyaya nefes oldu.

Geleceğe Nefes Ağaçlandırma kampanyasıyla sadece Türkiye’de değil, Kuzey Kıbrıs’tan Azerbaycan’a, Bosna-Hersek’ten Kırgızistan’a kadar, 30 ülkede milyonlarca fidan toprakla buluştu.

Ankara’da düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile bazı bakanlar da katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan video konferans ile diğer ülkelerdeki dikim törenlerine bağlantı kurdu.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar canlı bağlantıda, “Desteğinizle fidanlarımızı dikim çalışmalarını sürdürüyoruz. Güzelim KKTC'yi, yeşil Kıbrıs'ı, yeşilimizi korumak için çalışmalara devam ediyoruz. Dört gözle sizleri bekliyoruz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da “Bu ağaçlandırma kampanyası sebebiyle her yıl bu uygulamayı ülkemizde ve kardeş ülkelerde de devam ettireceğiz, geleceğe nefes, dünyaya nefes olacağız. Tabi Kuzey Kıbrıs'ımızın mayısta geçirdiği orman yangını afeti bizleri derinden üzmüştü ama gördüm ki yoğun çalışmayla ağaçlandırma faaliyetleri Kuzey Kıbrıs'ta devam ediyor.” dedi.

Erdoğan, daha sonra Azerbaycan Başbakanı Azadov, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile canlı bağlantı yaparak şunları söyledi: “Biz de zaferimizle çok yahşi olduk. Biz de özellikle son 40 günde verdiğiniz mücadele, Azerbaycan ordusunun Ermenistan'a karşı verdiği mücadele, yaklaşık 38 yıldır işgal altındaki topraklarını yeniden kazanmanın heyecanını aynı şekilde bizler de Türkiye'den hissettik. Bu heyecanı bizler de sizlerle beraber yaşadık, iki devlet bir millet olmanın idraki içinde de bütün gayretimizi ortaya koyduk. Bundan sonra da aynı şekilde iki devlet bir millet olarak bu yola yürüyeceğiz. İşte orada aynı toprak üzerinde nasıl yüzlerce, binlerce fidan ağaca duruyorsa, nasıl o zeytin fidanları ağaç olacaksa, oradan yüzbinlerce zeytini benim Azeri kardeşlerim toplayacaksa, işte bundan sonraki süreçte de Karabağ artık Azeri kardeşlerimizin tekrar döndüğü toprak olacaktır. Bu boynu bükük zeytinler bu fetihle beraber boynun bükük olmayacak.”.

Bakü’yle yapılan bağlantıda Erdoğan, Azerbaycan Başbakanı Azadov, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov görüştü. “İki devlet bir millet olmanın idraki içinde de bütün gayretimizi ortaya koyduk. Bundan sonra da aynı şekilde iki devlet bir millet olarak bu yola yürüyeceğiz. İşte orada aynı toprak üzerinde nasıl yüzlerce, binlerce fidan ağaca duruyorsa, nasıl o zeytin fidanları ağaç olacaksa, oradan yüzbinlerce zeytini benim Azeri kardeşlerim toplayacaksa, işte bundan sonraki süreçte de Karabağ artık Azeri kardeşlerimizin tekrar döndüğü toprak olacaktır. Bu boynu bükük zeytinler bu fetihle beraber boynun bükük olmayacak.” ifadelerini kullandı.

Geçen yılki 11 Kasım Ağaçlandırma Günü’nde yaklaşık 14 milyon fidanı toprakla buluşturuldu. 2023 yılına kadar ise 7 milyar fidanın toprakla buluşturulması hedefleniyor.
ağaç dikim geleceğe nefes Cumhurbaşkanı Erdoğan tarım orman dünyaya nefes