“Geleceğin anneleri balık tüketiyor”

06 October Wednesday, 2021
Bursa’da balık üretimini ve tüketimini arttırmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Çocuklara balığı sevdirmek için bir kız lisesinde gerçekleştirilen “Geleceğin Anneleri Balık Tüketiyor” etkinliğinde balığın beslenmedeki önemi anlatıldı. Yürütülen çalışmalarla yetişkinlerin ve çocukların haftada 2 defa balık tüketmesini sağlamak da amaçlanıyor.
“Geleceğin anneleri balık tüketiyor” Haber: Bursa İl Enformasyon - Kamera:  Bilgin ÇALIŞKAN
Fotoğraf: Selçuk EĞİLMEZ

Önce balığın faydalarını anlattılar sonra çocuklarla birlikte balık yediler.

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü kentte balık tüketimini yaygınlaştırmak için çocuklara ve gençlere yönelik çalışmalar başlattı.

Hasan Gülişan Arseven Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirilen “Geleceğin Anneleri Balık Tüketiyor” etkinliğinde uzmanlar, öğrencilere balığın doğru beslenmeye katkılarını anlattı.

Etkinliğe katılan Tarım ve Orman İl Müdürü Hamit Aygül, balık üretimini de arttırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Aygül, “ İlimiz balıkçılık ve su ürünleri konusunda ülkemizin önemli üretim merkezlerinden birisi. Amacımız üretimimizi arttırarak daha iyi hedeflere ulaşmak. Bildiğiniz üzere balıketi besleme değeri açısında oldukça yüksek değerlere sahip. İnsan vücudunun büyümesi için gerekli mineral maddeleri fazlasıyla içermekte. Sizin ve çocuklarımızın büyümesi için balıketinin tüketimi çok önemli. Bugün buradaki etkinlikte geleceğimizi oluşturan çocuklarımızın doğru beslenmesine katkıda bulunarak daha sağlıklı bir gelecek hedefliyoruz. Amacımız yetişkinlerimizin ve çocuklarımızın haftada 2 defa balık tüketmesini sağlamak. İnşallah bu eğitimden sonra balık tüketiminde daha fazla artışı sağlamış oluruz. Bu vesileyle organizasyonda emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyor, programın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Hasan Gülişan Arseven Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Huriye Baltacıoğlu ise konuşmasında böyle bir organizasyonda yer aldıkları için tüm paydaş kurumlara teşekkür etti.

Etkinlik kapsamında “Balık Tüketiminin İnsan Sağlığına Etkileri” konulu resim yarışması da düzenlendi.
Etkinlik çocuklara balık ekmek ikramıyla sona erdi.
bursa balık balık tüketimi geleceğin anneleri tarım ve orman