Genç çiftçiler desteklerine kavuştu

21 March Thursday, 2019
Genç çiftçi projesi desteği almaya hak kazanan Siirtli üreticilere fıstık fidanları ve küçükbaş hayvanlar törenle dağıtıldı. Bu yıl Siirt Fıstığı bahçesi kurulumu desteğinden 140, küçükbaş hayvan desteğinden ise 62 üretici yararlandı.
Genç çiftçiler desteklerine kavuştu Tarım ve Orman Bakanlığı’nın genç çiftçilere verdiği destekler devam ediyor.

Siirt'te genç çiftçilere fıstık fidanı ve bahçe malzemeleri ile küçükbaş hayvan desteği törenle dağıtıldı.

"Siirt Fıstığı Geliştirme Projesi" kapsamında 2019 yılında Siirt Fıstığı bahçesi kurulumu için 140 çiftçiye 17 bin dikme ve 68 fidanın dağıtımı yapıldı.

Genç Çiftçi Projesinden hibe almaya hak kazanan 62 yetiştiriciye 2 bin 108 koyun, 145 keçi ve 435 büyükbaş hayvan dağıtıldı, 16 milyon 880 bin liralık hibe verildi.

Genç çiftçi projelerinin umut verici olduğunu söyleyen Siirt İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan, desteklemelerin istihdama da büyük katkısı olduğunu dile getirdi.

2018 yılından itibaren "Genç Çiftçi Projesi" ile 2 bini aşkın küçükbaş hayvan, fıstık fidanı ve bahçe malzemeleri dağıtımı yaptıklarını belirten Demirhan, şunları kaydetti:

"Genç çiftçilerimizi meslek sahibi yapıyoruz, istihdama katkı sağlıyoruz. Çiftçilerimizin kırsalda kalmasını, köylerinden beslenmesini amaçlıyoruz. 2019 yılı sonuna kadar 10 bin dekar Siirt Fıstığı Bahçesi kurulumunu hedefliyoruz."
 
siirt genç çiftçi hibe destek siirt fıstığı