Genç çiftçilere büyükbaş hayvan desteği

02 October Tuesday, 2018
Kırsal kalkınma destekleri kapsamında, destek almaya hak kazanana Kayserili genç çiftçilere 520 adet büyükbaş hayvan dağıtımına başlandı. Aldıkları hibe destekleriyle daha da güçlenen genç üreticiler yaptıkları yatırımlarla bölge tarımını canlandırmaya devam ediyor.
Genç çiftçilere büyükbaş hayvan desteği Haber: Kayseri İl Enformasyon
Kamera - Drone: İsmail Tolga PEKŞEN
Fotoğraf: Emine YEŞİLÖZ
 
Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında, genç çiftçilerin desteklenmesi sürüyor.

Kayseri’de 2018 yılında başvuruları kabul edilen 104 genç çiftçiye 520 adet büyükbaş hayvanın dağıtımına başlandı.

Genç çiftçi girişimciliğinin desteklenmesi ile kırsalda genç nüfusun istihdamına ciddi katkı sağlanıyor. Tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesine önem veren illerden olan Kayseri’de 16 ilçede 96 genç çiftçi sığır ve manda desteğinden faydalandı.

Hibe destekleriyle işlerini büyüten genç çiftçiler üretime de katkı sağlıyor.

Kentteki genç çiftçilerin gelir düzeyinin yükseltilmesini, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulmasında amaçlayan destekleme çalışmaları genç çiftçilere verilen hayvan yetiştiriciliği kursunu da kapsıyor. Kursa katılıp eğitimleri başarıyla tamamlayan genç çiftçiler daha bilinçli üretim yapıyor.

Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü İbrahim Acar, tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi amacıyla ilk olarak 2016 yılında uygulanmaya başlanan proje ile genç çiftçilere 30 bin lira hibe desteği verildiğini bildirdi.
 
Kayseri genç çiftçi destek hibe büyükbaş hayvan