Genç çiftçilere damızlık düve dağıtıldı

25 December Tuesday, 2018
Genç çiftçi hibe destek projesi kapsamında Çanakkaleli üreticilere toplam 170 düve kura çekilerek törenle dağıtıldı.
Genç çiftçilere damızlık düve dağıtıldı Çanakkale’nin Biga ilçesinde, genç çiftçi hibe destek projesi kapsamında hak sahibi 34 çiftçiye 5'er düve olmak üzere toplam 170 düve kura çekilerek törenle dağıtıldı.  

 Törene, Biga Kaymakamı Mustafa Can, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Vasfi Karaca ile genç çiftçiler katıldı.

Düve dağıtımı için düzenlenen törende konuşan Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, verilen destekler hakkında bilgi verdi.

Karadağ, “Üç yıldan beri sürdürmüş olduğumuz genç çiftçi projesi kapsamındaki hayvan dağıtımını Biga'da tamamlamış olacağız. Çanakkale'de son üç yılda 420 işletme sahibine büyükbaş hayvan dağıttık. 170 işletmeye de küçükbaş hayvan dağıtımı yapmışız. 146 üreticimize de proje karşılığında hibe desteği verdik. Çanakkale’de 736 işletmemize 22 milyon 80 bin liralık hibe desteği verdik" diye konuştu.

Biga Kaymakamı Mustafa Can da, "Çiftçilerimizin kalkınması için  yüzde yüz hibe olarak  genç çiftçilerimizi  destekleme adına  54 çiftçimize destekleme yapıldı. 34 çiftçimize 5' er olmak üzere düve toplam 170 düve verildi. 34 çiftçimizden 27' si bayan. 10 çiftçimize de 32' şer tane koyun desteklemesi var. Sera ve arıcılık desteklemeleri ile birlikte 1 milyon 620 bin liralık destek sağlandı.” dedi.

Konuşmaların ardından kura çekimi yapılarak hak sahibi genç çiftçilere düve dağıtımı gerçekleştirildi.
 
çanakkale biga genç çiftçi düve destek hibe