Gümüşhane'de ''Genç Çiftçi Projesi'' kapsamında hayvan desteğinden faydalanma hakkı kazanan çiftçilere büyükbaş hayvanları teslim edildi.
Haber: Mustafa MERAL
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen kırsal kalkınma destekleri Genç Çiftçi Projesi kapsamında Gümüşhane’de büyükbaş hayvan almaya hak kazanan 93 çiftçiye 558 hayvan düzenlenen törenle teslim edildi.
Canca Mahallesinde yapılan dağıtım törenine Gümüşhane İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip Birşen, Müdür Yardımcısı Metin Yalvaç, şube müdürleri, uzmanlar ve genç çiftçiler katıldı.
Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan İl Müdürü Edip Birşen, Bakanlığın tarımda sürdürülebilirliğin sağlanabilmesi, genç çiftçilerin desteklenebilmesi, gelir düzeyinin yükseltilebilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulabilmesi ve genç kırsal nüfusun istihdamına katkıda bulunulabilmesi için Genç Çiftçi Projelerinin Desteklemesi Programı'nın uygulamaya koyulduğunu söyledi.
Birşen, 2016 yılında proje kapsamında il ve ilçelerde Genç Çiftçi projesine katılmak için bin 625 müracaatın gerçekleştiğini belirterek, Gümüşhane merkez ve ilçelerde proje kapsamında 93 çiftçiye 6'şar büyükbaş hayvan dağıtımının gerçekleştirildiğini, toplamda ise 558 hayvan desteği sağlandığını kaydetti.
Bu tür projeler sayesinde genç çiftçilerin tarım ve hayvancılığa yönlendirilerek ülke ekonomisinde tarım ve hayvancılık sektörünün canlı tutulmasını amaçladıklarını dile getiren Birşen, dağıtımını yaptıkları büyükbaş hayvanların Uruguay'dan getirildiğini, etçi ve meralara uyum sağlayan Angus ve Hereford ırkı hayvanlar olduğunu ifade etti.
Birşen, hayvanların genç üreticilere hayırlı olmasını dileyerek bu hayvanlara iyi bakmalarını, yetiştiricilikte karşılaşılabilecek sorunlara karşı il ve ilçe müdürlükleriyle irtibatlı olmalarını tavsiye etti.
Gıdada uygunsuzluğa izin vermeyen ekipler, Antalya'da 275...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Avrupa Birliğince...
Devamını Oku ->
Tarım sigortaları kapsamında kasımda üreticilere 4,2 milyar lira...
Devamını Oku ->
Avrupa Birliğince desteklenen IPARD programıyla 14 yılda 26 bin...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yılın üçüncü çeyreğine...
Devamını Oku ->
Türkiye Tohumcular Birliği Başkan Yardımcısı Kasım Kılıç, Türkiye...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığının destekleri organik tarımı da...
Devamını Oku ->
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin marka şehirlerinden Diyarbakır’ın...
Devamını Oku ->