Genç mühendis adaylarının sorularını cevapladılar

14 January Tuesday, 2020
Kamu - üniversite işbirliğinin önemi Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde gerçekleştirilen toplantıda bir kez daha vurgulandı.
Genç mühendis adaylarının sorularını cevapladılar Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü çalışanları üniversite öğrencileri bir araya gelerek, geleceğe ve mesleğe ilişkin sorularını  yanıtladılar.  Gıda mühendisi Sevim Öztürk Oruç ve Dilek Kartal, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde gerçekleştirilen toplantıda, Tarım ve Orman Bakanlığının Türk Gıda Kodeksi ve  Gıda Denetimleri hakkında geleceğin mühendis adaylarına bilgi verdi.

Toplantıda öğrencilere resmi kontrol mevzuatı ve işleyişi hakkında sunum yapılırken, kontrollerin amaç ve kapsamı hakkında da bilgi verildi.

Bolu Tarım ve Orman  İl Müdürü İzzet Murat, bu buluşmaların gerekli ve önemli olduğunu belirtti. Gıda denetimlerinin, tarladan sofraya güvenli gıda işleyişinin önemli bir unsuru olduğunu en iyi denetçilerin de tüketicinin kendisi olduğunu, bu bağlamda geleceğin mühendis adayları öğrencilerin işleyişi öğrenerek günlük hayatta daha da bilinçli davranacağını düşündüğünü söyleyen Murat, istekler doğrultusunda benzeri eğitim faaliyetlerinin  düzenli olarak devam edeceğini ifade etti.
Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Türk Gıda Kodeksi Gıda Denetimleri eğitim