Gençler tarım sektörüne güç veriyor

25 April Thursday, 2024
Tarım ve Orman Bakanlığının geleceğe yönelik projelerinden biri olan Tarım Orman Gençlik Konseyi İstanbul’da düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Proje hazırlama eğitimlerine katılan genç girişimciler teknik gezi kapsamında kent tarımını yerinde inceleme fırsatı buldu. Strateji Geliştirme Başkanı Mustafa Alparslan Gençlik Konseyi çalışmalarının tarım politikalarının belirlenmesinde önemli rol oynadığını belirtti.
Gençler tarım sektörüne güç veriyor
Haber: Neslihan AKTAŞ
Kamera: Aytek BASİ
Fotoğraf: Mehmet OĞUZ


Tarım ve Orman Gençlik Konseyi üyeleri İstanbul’da düzenlenen eğitim toplantısı için bir araya geldi.  

Programın açılışında konuşan Strateji Geliştirme Başkanı Mustafa Alparslan, amaçlarının hem gençlere destek olmak hem de onların fikirlerini dinlemek olduğunu belirtti. Alparslan, konsey toplantılarından çıkan sonuçların tarım politikalarının belirlenmesinde etkili olduğunu sözlerine ekledi.

Genç girişimciler; Proje Hazırlama Analiz Aşaması, Mantıksal Çerçeve Matrisi ve Göstergeler, Faaliyet Planı ve Bütçe Hazırlama, Ulusal Ajans- Erasmus Programı Kapsamındaki AB Hibe Fırsatları, TKDK Destek Programları başlıklarında uzmanların sunumlarını dinledi.

Farklı şehirlerden gelen temsilciler Tarım Orman Gençlik Konsey çalışmalarının sahada da işlerine olumlu yansıdığını ifade etti. Bölgelerindeki sorun ve talepleri doğrudan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya aktardıklarını dile getiren gençler bunun çözüme hızlı ulaşmak noktasında çok avantajlı olduğunu vurguladı.

Konsey üyeleri, DSİ 14. Bölge Müdürlüğü Tesislerinde düzenlenen eğitim programlarının çok faydalı olduğunu, uzmanların sunumlarından işlerini büyütecek, yeni projeler hayata geçirecek bilgiler aldıklarını belirttiler.

Teknik gezi kapsamında iyi tarım uygulama tesisini ziyaret eden konsey üyeleri kent tarımı hakkında bilgi aldı.

Kent tarımının gençler için yatırım fırsatları sunduğunu söyleyen Kâğıthane İlçe Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Dik, “Kapalı ortam tarımı teknolojiyle bir arada sunulmasından dolayı gençlerin çok ilgisini çekiyor. Karbon ayak izini neredeyse sıfıra indiriyoruz. Üretimde fireyi neredeyse sıfıra indiriyoruz. Kontrollü ortam olduğu için pestisit kullanımı sıfır durumda. TKDK IPARD III’te kırsal alanda bunu destekleyeceğini biliyoruz. Biz bitki büyütme, karşılaşılan sorunlar konusunda yatırımcı her zaman bize danışabilir. Gelip burayı gezip görüntü alabilirler.” dedi. 

Gençler üç gün boyunca Bakanlık üst düzey yetkilileriyle görüş alışverişinde bulundu. Sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı.

Tarım Orman Gençlik Konseyi eğitim programı değerlendirme toplantısıyla sona erdi.  
gençlik konseyi eğitim toplantı proje kent tarımı yatırım girişimci tarım ve orman