'DNA Yarışması'na katılan Türk öğrenci Korhan Özgün, makalesiyle dünya ikincisi oldu.
Özgün'ün, 'Bin euronun altında bir fiyata tüm DNA'nızın sekanslanmasını ister miydiniz?' sorusuna karşılık yazdığı makale, dünyanın en ünlü genetikçilerinin beğenisini kazandı. Amerikan ve Avrupa Genetik Topluluklarının uluslararası düzeyde düzenlediği 'DNA Yarışması'na katılan Türk öğrenci Korhan Özgün 'genetik' üzerine yazdığı makalesiyle dünya ikincisi oldu.
TED İstanbul Koleji Lise 3. sınıf öğrencisi Korhan Özgün'ün yarışmada sorulan 'Bin euronun altında bir fiyata tüm DNA'nızın sekanslanmasını ister miydiniz?' sorusuna karşılık yazdığı makale, dünyanın en ünlü genetikçilerinin bulunduğu jüride büyük etki yarattı.
Özgün makalesinde, DNA dizisinin yapılması halinde karşılaşabileceği olumsuzlukları sıraladı. Genetik haritanın yanlış okunmasıyla ve risk faktörlerini önceden bilmesiyle sürekli tedirginlik yaşayabileceğine işaret eden Özgün, "Ömrüm kısaysa bunu bilmek isterdim. Ölmeden önce yapmak istediğim çok uzun bir liste var" ifadelerini kullandı.
Türkiye'de, 1 Ekim ile 31 Ocak arasındaki tarım sezonunda...
Devamını Oku ->
Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Adana şalgamının Avrupa...
Devamını Oku ->
Muhasebeciliği bırakıp memleketi Kahramanmaraş'a dönen 3 çocuk...
Devamını Oku ->
Konya'da bir hayvancılık işletmesinde çekildiği iddia edilen ve...
Devamını Oku ->
Manisalı buğday üreticilerine hastalık ve zararlılarla ilgili bir...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri sağlıksız gıdaya karşı...
Devamını Oku ->
Teknoloji tarım sektöründe verimli bir şekilde kullanılıyor....
Devamını Oku ->