Gıda güvenliği için aralıksız mesai

22 September Tuesday, 2020
Kahramanmaraş’ta denetimlerini aralıksız sürdüren Tarım ve Orman İl Müdürlüğü personeli Koronavirüs tedbirleri hakkında da bilgilendirme yapıyor.
Gıda güvenliği için aralıksız mesai Haber: Kahramanmaraş İl Enformasyon

Koronavirüs salgınında güvenilir gıdanın önemi arttı, denetimler sıklaştı.

Afşin’de gıda denetimleri hız kesmeden devam ediyor

Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü pandemi sürecinde halk sağlığını korumak, gıda güvenliğini sağlamak amacıyla denetimler yapmaya devam ediyor.

Gıda üretimi ve satışı yapan işletmelere yönelik olarak Afşin ilçesinde yapılan denetimlerde, sosyal mesafeyi koruma, maske kullanımı, el yıkama, asgari teknik ve hijyenik hususların uygulanması konusunda bilgilendirmeler de yapıldı. Bu uygulamaların sürekliliğinin sağlanması için işletmelere bilgilendirici COVİD-19 salgın tedbiri planları ve çizelgeleri asıldı.

Onikişubat’ta Koronavirüse geçit yok

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde pazaryerleri, lokanta, fırın, kasap, market, kafe, restoran gibi gıda üretimi ve satışı yapılan işyerlerinde denetimler yapıldı. Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli’nin de katıldığı denetimlerde hijyen kuralları ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü personelinin İşletme sahipleri ve tüketicilere yönelik yaptığı bilgilendirme çalışmaları işletmelere asılan afişlerle desteklendi.
kahramanmaraş gıda denetim tarım ve orman kovid-19 koronavirüs afşin onikişubat