Gıda Tarım ve Hayvancılık Çanakkale İl Müdürlüğü, İŞKUR ve KOSGEB işbirliği ile Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi Ulusal Eylem Planı kapsamında düzenlenen kursa katılan 25 kadın çiftçi törenle sertifikalarını aldılar.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Çanakkale İl Müdürlüğü, İŞKUR ve KOSGEB işbirliği ile Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi Ulusal Eylem Planı kapsamında düzenlenen “Kırsal Alanda Tarımsal Üretim Yapan Kadınlara Yönelik Markalaşma, Pazarlama ve Girişimcilik Eğitimi” kursuna katılan 25 kadın çiftçi törenle sertifikalarını aldılar.
Törene, Çanakkale Vali Yardımcısı Cezmi Batuk, Gıda Tarım ve Hayvancılık Çanakkale İl Müdürü Erdem Karadağ, İŞKUR İl Müdürü Ali Çalışkan, KOSGEB Müdürü Erdoğan Yüksel, TKDK İl Koordinatörü Ümit Ortan, kurs eğitmeni Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Ali Şahin Örnek ve kadın çiftçiler katıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Çanakkale İl Müdürü Erdem Karadağ, Bakanlıkça hazırlanan “Kırsal Alanda Kadın “ çalıştaylarının sonuçları ile kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile “2012-2016 Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi Eylem Planı” hazırlandığını kaydetti.
Çanakkale İl Müdürlüğü tarafından 2012-2016 Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi Ulusal Eylem Planının Çerçevesinde “Kırsal Alanda Tarımsal Üretim Yapan Kadınlara Yönelik Markalaşma, Pazarlama ve Girişimcilik Eğitimi Projesi” hazırlandığını anlatan Karadağ, “Proje kapsamında Çanakkale Merkez, Kepez, Kumkale, Yağcılar Tevfikiye, Saraycık, Özbek, Halileli köylerimizden ve Gelibolu, Lapseki ilçelerimizden olmak üzere Kırsal Alanda Tarımsal Üretim yapan girişimci ruhuna sahip 25 kadın çiftçimizin katılımıyla 10 gün süren bir kurs düzenlenmiştir” dedi.
Kursta kendilerine rehberlik eden İl Müdürlüğünde görevli teknik elemanlarla birlikte kursiyerlerin projeler hazırladıklarını ifade eden Karadağ, “Bu kursu başarı ile tamamlayan kadın girişimcilerimize sertifikalarını vermek üzere burada toplanmış bulunuyoruz. Proje sahibi kadınlarımıza başarılar dileyerek İl Müdürlüğü olarak her zaman yanlarında olduğumuzu da belirtiyorum” diye konuştu.
Kursiyerler adına konuşan Kumkale köyünden Habibe Ürey, birçok fedakarlık göstererek kursa katıldıklarını belirterek, “İyiki de yılmadan bu eğitime katılmışız. Çünkü bizlerinde üretim, iş gücü, yetenek adına çeşitli fikirlerimiz ve hayallerimiz vardı. İçimden bir his bu kurs hiç bitmesin diyor bir his de kalk git kendi işini kur diyor” dedi.
Üretim planlamasının su ürünlerinde de başarılı olduğunu belirten...
Devamını Oku ->
Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, kurumunun...
Devamını Oku ->
Antalya'da etkili olan sel, su baskını, fırtına ve hortum evler...
Devamını Oku ->
Toprak Mahsulleri Ofisi hububat üretimi açısından yağışları...
Devamını Oku ->
Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından adaptasyon...
Devamını Oku ->
Orman Genel Müdürlüğü ile Ormancılığı Geliştirme ve Orman...
Devamını Oku ->
Kırşehir'deki Malya Tarım İşletmesi, yetiştirdiği yerli ırk...
Devamını Oku ->
2026 Yılı Yatırım Programı'nda tarım ve orman sektöründe bu yıl...
Devamını Oku ->