Göksun’da 8. Elma Festivali yapıldı

25 October Tuesday, 2022
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 8. Göksun Elma Festivali'ne katıldı. Pakdil, burada yaptığı konuşmada, tarımsal üretimde elma yetiştiriciliğinin önem kazandığını söyledi, markalaşmaya dikkat çekti.
Göksun’da 8. Elma Festivali yapıldı Haber: Kahramanmaraş İl Enformasyon
 
Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 8. Göksun Elma Festivali düzenlendi.

Festivale Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil de katıldı, üreticilere birlik ve destek mesajı verdi. Kentin ikliminin birtakım avantajlar sağladığını ve yetiştirilen elmaya lezzet kattığını dile getiren Pakdil, şöyle devam etti: "Şu anda yaklaşık 1,2 milyon elma ağacımız mevcut. Yaklaşık 53 bin ton üretimin ilçemiz ekonomisi için ciddi bir karşılığı var. Yetiştiricilerimiz, elmayla yaklaşık 300 milyon lira civarında bir değeri de ilçemize kazandırmış oluyor. Bakanlık olarak çiftçimizin tarımsal, devlet su işlerinin faaliyetleriyle ilgili yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz. Tabii bunları planlarken ve yaparken ilçemizin ve ilin yöneticileri bizi sürekli ziyaret ediyor. Sizlerin ve ilimizin ihtiyaçlarını bizlere intikal ettiriyorlar. İnşallah biz de el birliğiyle Tarım ve Orman Bakanlığı olarak üzerimize düşen faaliyetlerin, eksikliklerin ve ihtiyaçların giderilmesi için birlikte çalışıyoruz, gayret ediyoruz. Ürünümüzün daha iyi pazarlanması, daha iyi değer kazanması noktasında bizim kırsal kalkınma gibi destekleme imkanlarımız var. İnşallah sizlerden bu alanda daha fazla talep ve daha fazla proje bekliyoruz ki bunları destekleyelim, sizlere hizmet edelim. Sizler de üretmiş olduğunuz ürünleri daha kıymetli, daha katma değerli olarak pazarlamış olasınız."

Konuşmaların ardından, halk oyunları, halk ozanlarının şiirleri, gösteri güreşi, elma yarışmaları, aşure ikramı ve konser ile festival programı devam etti.

Programın sonunda "En Güzel Kırmızı Elma", "En Güzel Sarı Elma" ve "En Güzel Elmalı Pasta" yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.
tarım orman bakan yardımcısı nihat pakdil elma festival kahramanmaraş göksun