Burdur, Isparta ve Antalya'dan oluşan Göller Yöresi'ndeki su kuşu nüfusunun arttığı gözlemlendi. Sayımların sona erdiği yörede kuş nüfusu geçen yıla göre iki kattan çok artarak 580 bini geçti.
Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü DKMP tarafından yapılan gözlemlere göre, geçen yıl yörede 54 farklı türde 278 bin 52 su kuşu sayılırken bu yıl 46 farklı türden 583 bin 180 su kuşu kayıtlara geçti.
Sayımlara göre en çok görülen tür 407 binle sakarmeke oldu. Sakarmekeyi elmabaş patka, Macar ördeği, fiyu ve karabatak izledi.
DKMP 6’ncı (Burdur) Bölge Müdürü Rıza Kamil, kuş neslinin ve sulak alanların korunması için çalıştıklarını belirterek “Planlara uyarak alanlarda yaptığımız yatırımlar sayesinde ve alanların özelliğinden dolayı su kuşu sayılarının arttığını görmekten son derece memnunuz. Bu sayımları her yıl düzenli olarak yaparak su kuşlarının popülasyonu için sulak alanları sağlıklı habitatlar olarak gelecek nesillere aktarmak için var gücümüzle çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Farklı bölgelerde etkili olan sağanak ve fırtına nedeniyle tarım...
Devamını Oku ->
Uzmanlardan yırtıcı kuşlara zarar verilmemesi için uyarı geldi....
Devamını Oku ->
Türkiye'nin 2026'nın ilk çeyreğindeki meyve sebze ihracat...
Devamını Oku ->
Orta ve Doğu Karadeniz'deki fındık üreticileri, yeni hasat sezonu...
Devamını Oku ->
Dört mevsimin aynı anda yaşandığı ülkemizde Amasya'da çiçek açan...
Devamını Oku ->
Tarımsal üretimin yoğun yapıldığı Güneydoğu Anadolu ihracat...
Devamını Oku ->
Türkiye İhracatçılar Meclisinin yılın ilk 3 ayına ait ihracat...
Devamını Oku ->
Son yağışlarla birlikte barajlardaki doluluk oranları arttı. Su...
Devamını Oku ->