Göller Yöresi’nde kuş nüfusu arttı

30 January Wednesday, 2019
Burdur, Isparta ve Antalya'dan oluşan Göller Yöresi'ndeki su kuşu nüfusunun arttığı gözlemlendi. Sayımların sona erdiği yörede kuş nüfusu geçen yıla göre iki kattan çok artarak 580 bini geçti.
Göller Yöresi’nde kuş nüfusu arttı

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü DKMP tarafından yapılan gözlemlere göre, geçen yıl yörede 54 farklı türde 278 bin 52 su kuşu sayılırken bu yıl 46 farklı türden 583 bin 180 su kuşu kayıtlara geçti.

Sayımlara göre en çok görülen tür 407 binle sakarmeke oldu. Sakarmekeyi elmabaş patka, Macar ördeği, fiyu ve karabatak izledi.

DKMP 6’ncı (Burdur) Bölge Müdürü Rıza Kamil, kuş neslinin ve sulak alanların korunması için çalıştıklarını belirterek “Planlara uyarak alanlarda yaptığımız yatırımlar sayesinde ve alanların özelliğinden dolayı su kuşu sayılarının arttığını görmekten son derece memnunuz. Bu sayımları her yıl düzenli olarak yaparak su kuşlarının popülasyonu için sulak alanları sağlıklı habitatlar olarak gelecek nesillere aktarmak için var gücümüzle çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

tarım orman su kuş doğa koruma milli park göller yöresi