Gönen Tarıma Dayalı OSB için ön talepler toplanıyor

11 December Monday, 2023
Balıkesir'in Gönen ilçesinde 8 bin dekar alanda kurulacak Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde ön talep başvurularının alınmasına başlandı. Tamamlandığında dünyanın en büyük jeotermal kaynaklı sera kümelenmesi olacak alanda 10 bin kişinin istihdam edilmesi bekleniyor.
Gönen Tarıma Dayalı OSB için ön talepler toplanıyor
Balıkesir'de kurulacak jeotermal kaynaklı Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için ön talepler toplanıyor.
Gönen ilçesinde kurulacak bölge ile 10 bin kişiye istihdam sağlanması, yıllık 250 bin ton sebze üretilmesi hedefleniyor.

Çalışmalarla ilgili son gelişmeleri aktaran Vali İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Gönen TDİOSB'nin 3 bin 700 dekar alanının örtü altı seracılığa ayrılacağını söyledi. Ustaoğlu, 500 dekar alanda ise ihtisas konusuna uygun sanayi tesisleri için parselizasyon çalışmasına başladıklarını dile getirdi.

Ön talep aşamasının başladığını belirten Ustaoğlu, "Bu 2 aylık süre içinde kendi alanında uzman yatırımcılarımızı, girişimcilerimizi müracaat etmeye davet ediyoruz. Dünyanın en büyüğü olan bu OSB'mizle ilgili inşallah önümüzdeki süre içinde yapacağımız yatırımlarla da her zaman söylediğimiz gibi Balıkesir'in sadece Türkiye'yi doyuran şehir değil, bu yatırımlarla dünyayı doyuran şehir olacağına inanıyoruz." diye konuştu.

Vali Ustaoğlu, Balıkesir'in İstanbul-İzmir ekseninde önemli bir kavşak noktasında bulunduğunu vurguladı. Kara, hava, deniz ve demir yolu ulaşımının tamamının Balıkesir'de mevcut olduğunu anlatan Ustaoğlu, "Türkiye'nin önemli kavşak noktalarından birinde bulunan ilimizin, bu çalışmayla Türkiye'nin üretim merkezi olacağına inanıyorum." dedi.

Ustaoğlu, projenin paydaşları olan Balıkesir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Gönen Ticaret Odası, Gönen Ticaret Borsası, Gönen Belediyesi ve Gönen Ziraat Odasına desteklerinden dolayı teşekkür etti.

"Balıkesir sebze üretiminin merkezi olacak"

İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan da OSB'de rüzgar, jeotermal, güneş ve biyokütle enerjilerinin tamamının kullanılacağını bildirdi.

Gönen'in iklim bakımından seracılık için çok uygun olduğuna dikkati çeken Alkan, "Bigadiç'te 2 bin 430 dekarlık alanda da sera OSB çalışmamız var. Edremit'te de jeotermal seralarımızın satışları tamamlanmak üzere, 6-8 ay içinde faaliyete geçmesi bekleniyor. Gönen'deki OSB için başvurularımız başladı. Bu 3 tarım OSB'nin faaliyete geçmesiyle inşallah Balıkesir sebze üretiminin merkezi olacaktır. Yatırımcılarımız için hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Gönen’de kurulacak 8 bin dekarlık sanayi bölgesinde yer almak isteyen yatırımcılar için başvuru süreci 31 Ocak 2024'te sona erecek. Başvurular gonentdiosb.org.tr internet adresinden alınıyor.
tarım organize sanayi gönen balıkesir