Gübreleme eğitiminde amaç; bilinçli çiftçi

14 March Monday, 2022
Çiftçilere yönelik olarak düzenlenen “Gübre ve Gübreleme” konulu eğitimler Çankırı’da yapıldı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün ev sahipliğinde yapılan eğitimlere üreticiler yoğun katılım sağladı. İl Müdürü Hüseyin Düzgün devlet desteklerini üreticilere ulaştırmak için çalıştıklarını vurguladı.
Gübreleme eğitiminde amaç; bilinçli çiftçi Haber: Çankırı İl Enformasyon

Çankırılı çiftçiler gübreleme eğitimleriyle bilinçleniyor, üretimde kalite artıyor.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün düzenlediği “Gübre ve Gübreleme” konulu eğitim Çankırı’da yapıldı.
Bitkisel ve hayvansal üretimin güçlenmesi için verilen desteklerin devam edeceğini söyleyen Tarım ve Orman İl Müdürü Hüseyin Düzgün, verimi arttırmak için bilinçli gübrelemenin önemine dikkat çekti.

Çankırı’nın tarımsal üretimde önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Düzgün, “Bizler bir karış yer bırakmadan ekmeye gayret edeceğiz. Ekiliş alanları gübreleyeceğiz ki verimimizde düşüklük olmasın. Allaha şükür hem bitkisel üretim hem hayvansal üretimde kendi kendimize yeter bir ülkeyiz. Gerek tohum gerek fide fidan üretiminde yüzde 96’sını kendimiz karşılar duruma geldik. Hayvan varlığımız sayısal olarak artışın yanında verimler yönüyle de hızla artmaktadır. Bitkisel ürünlerde Bakanlığımız başta hububat olmak üzere yağlı tohum bitkiler üretimine de ciddi destek vermektedir. Lakin maalesef gübre ve mazot gibi girdileri doğal kaynaklı olduğu için dışardan almak zorunda olduğumuz emtialardır. Kaliteli üretim için gübre şarttır. Biz üreticiler üretimde kalmalıyız. Artık stratejik ürün gıdadır. Gıdayı elinde tutan ülke güçlü olacaktır.” dedi  

Gıda temininde tarımsal üretimin önemine dikkat çeken Çankırı Valisi Abdullah Ayaz da, “Çiftçilerimizin gayreti ve çalışmalarıyla pandemi sürecinde çok sorun yaşanmadı. Son günlerde gıda ile ilgili çok şey tartışılsa da önümüzdeki süreçte de hiçbir problem yaşanmayacağını, devletimizin sizlerle beraber çiftçimizin, üreticimizin gayret ve desteği ile bu süreci aşacağından eminiz.” şeklinde konuştu.

Ziraat Mühendisi Levent Turan, programa katılan çiftçilere “Gübre ve Gübreleme” başlıklı eğitim kapsamında önemli bilgiler verdi. Katılımcıların sorularını yanıtladı.
çankırı gübreleme eğitim gıda üretim tarım ve orman