Güçlerini birleştirdiler gelirlerini yükselttiler

22 December Tuesday, 2020
Şanlıurfa’da kooperatifle güçlerini birleştiren köylü kadınlar, yöresel ürünlerle gelir sağlıyor.
Güçlerini birleştirdiler gelirlerini yükselttiler Şanlıurfa'da kendi kurdukları kooperatif çatısı altında bir araya gelen köylü kadınlar, ürettikleri ürünlerin satışını yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor.
Öncesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün düzenlediği eğitimlere de katılan kadınlar, kendi işlerinin patronu olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Kooperatif başkanı Naile Şimşek, pek çok ürünü ürettiklerini belirtti.
"Arkadaşlarımla eğitimimizi tamamladıktan sonra tarımsal ürünleri yetiştirmeye başladık. Sonra hep beraber iş yapmaya karar verdik. Kooperatife aynı köydeki 5 arkadaşla katıldık. Kooperatifi kurduktan sonra köyümüzde üretimini yaptığımız sebzelerden doğal domates ile biber salçası, isot, kurutmalık sebze, kabak tatlısı ve nar ekşisi yapıyoruz." dedi.

Birbirlerine destek olmanın ve omuz omuza mücadele etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Şimşek, eşlerinin de kendilerinin destekçisi olduğunu ifade etti. 

Kooperatif üyesi Nermin Karadeniz de “Seraların nasıl planlandığını, nasıl çalıştığını öğrendik. Bu sayede kış mevsimi ile birlikte seralarda sebze üretiyoruz. Normalde köyde bu dönemde iş yok ama biz şimdi kendi işimizi yapıyoruz. Kadınlar olarak seraya girdik. Hiçbir yere gitmeden kendi evimizde, köyümüzde bölgemizde çalışma fırsatı bulduk ve çalışıyoruz kendi paramızı kazanıyoruz.” diye konuştu.

Suruç, Haliliye ve Eyyübiye ilçelerini kapsayan ve aralarında Suriyelilerin de bulunduğu 17 üyeli kooperatif fide üretimi ve satışına da başladı.
Şanlıurfa tarım orman kooperatif üretim kadın