Gümüşhane’de keneye geçit yok

26 June Friday, 2020
Gümüşhane’de tüm hayvanlar ve ahırlar Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına neden olan kenelere karşı ilaçlanıyor. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri il genelinde ve ilçelerde tüm hayvanlar ilaçlanana kadar çalışmalarını sürdürecek.
Gümüşhane’de keneye geçit yok Haber: Gümüşhane İl Enformasyon

Gümüşhane'de hayvanlar keneye karşı ilaçlanıyor.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına neden olan kenelere karşı kapsamlı bir ilaçlama çalışması başlattı.

İl Özel İdaresi ile ortak yürütülen “Ektoparaziter İlaç Alım Projesi” ile kent genelinde KKKA hastalığının yayılmasının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Türkiye’de 2002 yılından itibaren görülmeye başlayan ve önemli bir halk sağlığı sorunu haline gelen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına neden olan kenelere karşı il genelinde tüm büyükbaş hayvanların ilaçlanmaya başlandığını ifade eden İl Tarım ve Orman Müdürü Edip Birşen; “Müdürlüğümüze bağlı ekipler köylerde, büyükbaş hayvanları kenelere karşı ilaçlarken vatandaşlara da kene hakkında bilgiler verildi. Üreticilere ilaçlamanın nasıl yapılması gerektiği uygulamalı olarak gösteriliyor. Ekipler ayrıca gittikleri köylerde de halka keneden korunma yöntemleri hakkında bilgiler veriyor. İl Müdürlüğü olarak 2020 yılı için “Ektoparaziter İlaç Alım Projesi” hazırlayarak İl Özel İdaresi bütçesi kaynaklarından 2 bin litre ektoparaziter ilaç temin edildi.” dedi.

Hem hayvan sağlığı hem de insan sağlığını tehdit eden bu hastalığa karşı bilinç oluşturmak ve özellikle hayvanlarda parazit enfestasyonu oluşturan kenelerle mücadele etmek gerektiğinin altını çizen Birşen, “İlimizde büyükbaş hayvanlara uygulanacak ektoparaziter ilaç sayesinde insanlarımıza kene yoluyla bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına da karşı önleyici tedbir alınmış olacak.” diye konuştu.
gümüşhane kene kkka ilaçlama hayvancılık tarım ve orman