Güvenilir gıda için eğitimli personel

23 February Tuesday, 2021
Bursa’da açılan Kontrol Görevlisi Kursu ile bilinçli ve eğitimli personelin, üretimden tüketime her aşamada gıda güvenliğini sağlaması amaçlanıyor.
Güvenilir gıda için eğitimli personel Haber: Bursa İl Enformasyon
Kamera: Bilgin ÇALIŞKAN
Fotoğraf: Orhan KAĞITÇI

Tarladan sofraya gıda güvenliği ilkesiyle yola çıktılar, işe personel eğitimiyle başladılar.

Kovid-19 salgını ile birlikte daha da önem kazanan gıda güvenliği ancak titiz denetimlerle sağlanıyor. Üretim, toplu tüketim ve satış yerlerinde yapılan denetimler halk sağlığının güvencesi niteliğinde. Bu denetimleri bilinçli ve eğitimli personelle yapmak isteyen Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü düzenlediği hizmet içi eğitimlerde personele Kontrol Görevlisi Kursu veriyor.
Gıda denetim ve kontrol hizmetlerinin daha etkin şekilde yürütülebilmesi amacıyla bu kursu açtıklarını belirten Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, “Tarladan sofraya, gıda güvenliği yaklaşımıyla, Bakanlığımızca üretim, toplu tüketim ve satış yerlerinde 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında gerekli denetim ve kontroller yapılmaktadır. Bilindiği üzere gıda denetim ve kontrol hizmetlerinde görev alacak personelin Kontrol Görevlisi olması gerekmektedir. Bu sebeple Bakanlığımız Hizmet İçi Eğitim Programı kapsamında ‘Kontrol Görevlisi Kursları’ düzenlemektedir. 2021 yılı Hizmet İçi Eğitim Programı kapsamında da İl Müdürlüğümüz koordinatörlüğünde, Covid-19 tedbirlerine tüm hassasiyetle uyularak Kontrol Görevlisi Kursu planlanmıştır. Kontrol Görevlisi olarak göreve başladığınızda eğitimde öğrendikleriniz çerçevesinde denetimlerin yapılmasını, Kontrol Görevlisi Eğitimi’nin faydalı ve gıda güvenilirliğinin sağlanmasında yol gösterici olmasını dilerim.” dedi.

Gıda Mühendisi Ahmet Pan, Gıda Mühendisi Onur Akbulut, il müdürlüğü personeli ile Artvin, Batman, Çanakkale, Çankırı, Mardin, Van, Iğdır, Yozgat gibi birçok ilden kursa katılan 47 kursiyere kontrol eğitimlerini verecek.
bursa gıda kontrol eğitim tarım ve orman