Hakkari’de tarım ve istihdam için imzalar atıldı

01 December Thursday, 2022
Hakkari genelinde tarımın gelişmesine ve istihdam artışına katkı için Valilik ile Kalkınma Ajansı arasında protokol imzalandı. Protokol kapsamında 8 proje hayata geçirilecek.
Hakkari’de tarım ve istihdam için imzalar atıldı Hakkari genelinde tarımın gelişmesine ve istihdamın artırılmasına katkı sağlaması beklenen 8 proje için protokol imzalandı.

Valilik salonundaki imza töreninde konuşan Vali İdris Akbıyık, “Her alanda Cumhuriyet tarihine denk yatırımlar son yıllarda Hakkari'de gerçekleştirildi. Hakkarililer adına, Valiliğimiz, belediye başkanlığımız adına başta Sayın Cumhurbaşkanı'mıza, bakanlarımıza, emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyorum. İl ve ilçelerimizin potansiyellerine göre projeler hazırlıyoruz. Hakkari'nin geleceği kış ve doğa turizmi, hayvancılık ve madencilikte. İnşallah bundan sonra da bu huzur ortamında kentimiz daha da gelişecek. Eğitimde 49 projeyi bitirdik. Artık Hakkarililer okuyor. Hakkarililerin gündeminde terör yok, eğitim, sağlık, işsizlikle ilgili yapılan yatırımlar var. Sporda da yine çok iyi gelişmeler var.” dedi.

Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri de söz konusu projelerin bölgenin ekonomisine, istihdamına ve kalkınmasına katkı sağlayacağını belirterek, "İnşallah kalkınma ajanslarıyla bölgelerimizin imkanlarını, kabiliyetlerini ve potansiyellerini ekonomiye, üretime ve istihdama kazandırma, dönüştürme ve istihdam odaklı çalışmalarımıza bundan sonra da devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim." diye konuştu.

Protokol kapsamında uygulanacak projeler ise şöyle: "Hakkari Tekstilkent", "Seracılıkta Narin Eller", “Çukurca Gençlik ve Kültür Evi", "Derecik'te Seracılığın Geliştirilmesi 2. Etap", "Derecik'te Seracılığın Geliştirilmesi", "Yüksekova Serindere Tarımsal Sulama", “Şemdinli Günyazı Tarımsal Sulama" ile "Ceviz Hasat ve Ceviz Soyma Makinesi Temin."
 
hakkari yatırım kalkınma tarım istihdam