Halk sağlığı için önce hayvan sağlığı

16 April Thursday, 2020
Hayvancılığın yoğun şekilde yapıldığı Iğdır’da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, aşılama ve küpeleme faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. Tuzluca İlçesi’nde ise veteriner klinikleri, kesimhane ve kasaplarda ilaçlama yapıldı.
Halk sağlığı için önce hayvan sağlığı Haber: Iğdır İl Enformasyon

Koronavirüs salgını sürecinde daha da önem kazanan sağlıklı ve güvenilir tarımsal üretim için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Iğdır’da güvenli üretim için yüzlerce hayvan aşılandı, küpelendi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü personelinin hayvancılık işletmelerinde yürüttüğü küpeleme ve aşılama çalışmaları sırasında işletmelerin Koronavirüs tedbirlerine uygunluğu da kontrol edildi.

Saha çalışmalarına katılan Iğdır İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Yolcu, çiftçilerle birlikte “Evde  kal Türkiye, biz tarladayız” mesajı verdi.

Üreticilerin sorunlarıyla yakından ilgilenen Yolcu, ““Bu zor günlerde vatandaşlarımızın evinde rahat ve huzurlu oturabilmesi için bizler çiftçimizle hayvan yetiştiricilerimizle üretimin her aşamasında sahada olmalıyız. Köylümüzün, çiftçimizin yanında olmalıyız ki, üretimde aksaklıklar olmasın ve varsa sorunları yerinde tespit edip çözme yoluna gidelim.” dedi.

İlçelerde kritik yerler ilaçlandı

Iğdır’ın Tuzluca İlçesi’nde ise eczaneler, veteriner klinikleri, kesimhane ve kasaplar gibi kritik noktalarda ilaçlama yapıldı.

Koronavirüs tedbirlerine uymak için büyük bir titizlikle çalıştıklarını dile getiren Tarım ve Orman İlçe Müdürü Kemal Birge; halk sağlığı için büyük önemi olan bu noktalarda hastalık zararlılara karşı ilaçlama faaliyetlerine devam edeceklerini belirtti.
ığdır hayvancılık küpeleme aşılama tuzluca ilaçlama koronavirüs kovid-19