Hayalet ağlar denizlerden çıkarılıyor

16 December Friday, 2022
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından “Denizlerin Terk Edilmiş Av Araçlarından Temizlenmesi Projesi” çerçevesinde İstanbul Adalar-Bakırköy ilçeleri arasında bulunan hayalet ağlar denizden çıkarıldı.
Hayalet ağlar denizlerden çıkarılıyor İstanbul’un Adalar-Bakırköy ilçeleri arasında bulunan hayalet ağlar denizden çıkarıldı.

Denizlerin Terk Edilmiş Av Araçlarından Temizlenmesi Projesi kapsamındaki çalışmalara İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün yanı sıra, sahil güvenlik, emniyet teşkilatı, belediye, kooperatifler de katıldı. Yaklaşık 15 bin metrekarelik hayalet ağ toplandı.

Projenin sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması açısından önemli olduğunu dile getiren İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca “Projemiz çerçevesinde denizlerde avcılık esnasında bilerek veya bilmeyerek kopmuş ağları çıkaracağız. Avcılığa devam eden bu ağlar hem eko sistemi hem denizi denizi kirletiyor. 2014 yılından beri yaptığımız çalışma neticesinde yaklaşık olarak 5 milyon karelik alanda 332 bin metrekarelik ağ denizden temizlenerek geri dönüşüme gönderildi. Bu proje deniz çeşitliliğinin yanında sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması açısından önemlidir. Bu projeyi Deniz İl Müdürlüğü personelleri, balık dalgıçları, Sahil Güvenlik Komutanlığı, İBB Deniz Hizmetleri Liman başkanlığı, Deniz Zabıtası Dalgıçları ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte yürüyoruz. Çalışmanın olumlu sonuçlarını görmeye başladık. Bakanlığımızın yeni başlattığı bir proje çerçevesinde denizde avcılık yapacak olan oltadan gırgır ağına kadar hepsini markaladık. Bu markalama ile kare kod istemi ile çıkarılan ağın kime ait olduğunu öğreneceğiz. Bu sayede ağını terk eden kişiye idari para cezası uygulanacak. Gelecek yıllarda da projemiz devam edecek. Tara yaptığımız lokasyonlarda bakanlıktan ağ talep ediyoruz. Ödenek geldiği sürece projemiz yıl boyunca devam ediyor.” dedi.
tarım orman İstanbul adalar Bakırköy sahil hayalet