Hayvancılık projelerine hibe desteği

15 March Friday, 2019
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, anaç koyun keçi desteklerinin yetiştiricilere ödenmeye başlanacağını açıkladı. Üreticiler kimlik numaralarına göre 15, 22 ve 29 Mart’ta ödeme alabilecek. Siirt’e ise “Hayvancılık Yatırımlarının Desteklenmesi” kapsamında hibe desteklemeleri için proje başvuruları başladı.
Hayvancılık projelerine hibe desteği Anaç koyun keçi destek ödemeleri başlıyor.
 
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 2018 yılı anaç koyun keçi desteklerinin yetiştiricilere bugünden itibaren ödenmeye başlanacağını açıkladı.
 
Yetiştiricilere TC kimlik numaralarının son hanelerine göre ödeme yapılacağını söyleyen Bakan Pakdemirli,"187 bin yetiştiricimizin 21 buçuk milyon baş anaç koyun keçisine 538 milyon lira destek ödenecek." ifadesini kullandı.
Kimlik numarasının son hanesi 8 olan yetiştiriciler 15 Mart, kimlik numarasının son hanesi 4 ve 6 olan yetiştiriciler 22 Mart ve kimlik numarasının son hanesi 0 ve 2 olan yetiştiriciler ise 29 Mart'ta destek ödemlerini alacak.
Diğer taraftan Siirt’te hibe destekli hayvancılık projesi müracaatları başladı.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz ve Konya Ovası Projeleri kapsamındaki illerde 'Hayvancılık Yatırımlarının Desteklenmesine İlişkin Karar' kapsamında hibe desteklemeleri için proje başvuruları başladı.
Hayvancılıkta faaliyet gösteren veya göstermek isteyen üreticilerin, Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü’ne şahsen başvuru yapması gerekiyor.
Bu yılki yatırımlar, yüzde 50 hibeli yeni ahır inşaat ve yüzde 50 hibeli yeni ağıl inşaatı, yüzde 50 hibeli damızlık koç-teke alımı, yüze 50 hibeli makine alet ekipman hibe ödenmesini kapsıyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, hayvancılığın sürdürülebilirliğin sağlanması, desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlanması amacıyla yürüttüğü, Hayvancılık Yatırımlarının Desteklenmesine' projesinden her yıl çok sayıda üretici yararlanıyor.
 
 
anaç koyun keçi Siirt hayvancılık hibe destek ödeme