Hayvancılık sektörü masaya yatırıldı

17 October Thursday, 2019
Hayvancılık sektörü Van’da masaya yatırıldı. Toplantıyı değerlendiren Van Valisi Mehmet Emin Bilmez sektöre yeni kurulacak modern tesislerin ivme kazandıracağını belirtti.
Hayvancılık sektörü masaya yatırıldı Van'da, Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bölgesel Hayvancılık Değerlendirme Toplantısı başladı.

Açılış konuşması yapan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, “Buradan İstanbul'a göç eden iş adamlarının bölgemizde modern hayvancılığın geliştirilmesine öncülük etmesini bekliyoruz. Aile işletmeciliğiyle bölgemizde hayvancılığı geliştirebileceğimize inanmıyorum. Mutlaka modern hayvancılık tesislerini kurmamız lazım.” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürü Zekeriya Erdurmuş da “Planlamalarımızı yaptık. Yakın zamanda kırmızı et sektöründe besicilik yapan vatandaşlarımız mutlu olabilecekleri rakamları görecekler. Tarım ve Orman Bakanlığı bütçesinden bölgeye özel destekler sağladık. Bölgedeki etçi ve kombine hayvan yetiştiricisine 250 lira ilave etçi ve buzağı desteği vereceğiz. Bu bölge Türkiye'nin ham madde deposu. Buradaki iyileşme, kalkınma tüm Türkiye'ye yayılacaktır." Şeklinde konuştu.

Muş, Bitlis ve Hakkâri’deki üniversite, kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı toplantı, 17 Ekim'de sona erecek.
 
van hayvancılık hibe destek küçükbaş büyükbaş