Hayvancılık yapmak için bir sürü nedenleri var

03 March Wednesday, 2021
Hayvancılığın yaygınlaştığı Kırıkkale’de hayata geçirilen proje ile küçükbaş hayvan sayısının 5 yılda 200 bine çıkarılması hedefleniyor.
Hayvancılık yapmak için bir sürü nedenleri var Destek aldılar, sürü sahibi oldular, Kırıkkale’de hayvancılığı kalkındırdılar.
Tarım ve Orman Bakanlığının projeleri ile çiftçiler üretiyor, tarımsal kalkınma devam ediyor. Kırıkkale’de "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesinin hayata geçirilmesi ile çok sayıda üretici köyüne döndü, küçükbaş hayvancılığa başladı.

Kırıkkale Valiliği’nin öncülüğünde, hayvancılığın geliştirilmesi, yerli ırk koyun yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması ve kırsalda yaşayan vatandaşların hayat standartlarının yükseltilmesi amacıyla hayata geçirilen "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesi" yoğun ilgi gördü. Projeye merkez ve ilçelerden toplam 703 çiftçi başvuru yaptı.

Vali Yunus Sezer, Bahşılı ilçesine bağlı Çamlıca köyünde projeden yararlanan muhtar Cemal Gündoğdu'yu ziyaret etti. Ahırda incelemelerde bulunan Sezer, İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz'dan proje hakkında bilgi aldı.

Sezer, Ziraat Bankası Genel Müdürlüğünün öncülüğü, valiliğin koordinasyonuyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün takibinde sürdürülen "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesinin gerçekleştiği alanları görmek için köye geldiklerini söyledi.

Kırıkkale'de projeye çok büyük talep olduğunu aktaran Sezer, "Şu ana kadar da 703 çiftçimizin başvurusu var. Bu başvurular değerlendiriliyor. Bir taraftan da projeden yararlanmaya hak kazanan üreticilerimiz de koyunlarını almaya başladılar. Kırıkkale küçükbaş hayvancılığı seven bir il. Hedefimiz şu anda 145 bin olan küçükbaş hayvan mevcudumuzu 200 bine çıkarmak. Önümüzde yaklaşık 5 yıllık bir süreç var." diye konuştu.

Üretici Cemal Gündoğdu da projede emeği geçenlere teşekkür etti.
kırıkkale hayvancılık küçükbaş sürü proje destek tarım ve orman