Türk Mutfağı'na özgü geleneksel lezzetleri yaşatmaya çalışan 2.Tarhana Şenliği, İzmir Foçada Yerel Ürünler Pazarı'nda gerçekleştirildi. Etkinlik Slow Food Foça Zeytindalı Grubu tarafından düzenlendi.
2. Tarhana Şenliği'nde bir zamanlar kış sofralarının vazgeçilmezi olan tarhana çorbasının malzemeleri ve yapılışı sergilenirken, katılımcılara tarhana çorbası ikram edildi. Kese yoğurdu, un, domates, kuru soğan, tarhana otu, tuz ve acı biber gibi çeşitli malzemelerin bir araya gelmesiyle hazırlanan tarhananın yapımını izleyen yabancı turistler etkinliği ilgi ile takip etti.
"Burada geleneksel tadımız olan tarhananın hem yapılışını hem de nasıl bir tadı olduğunu, nasıl yendiğini, nasıl değişik alternatifleri olduğunu göstermeye çalışıyoruz" diyen Slow Food Foça Zeytindalı Birliği Başkanı Gül Girişmen, tarhananın içinde hiçbir katkı maddesi olmadığına dikkat çekti.
Tarhana Şenliği'ni baş aşçısı Ünal Servet ise, çok eski, geleneksel bir yemeğimiz olan tarhananın, bağırsak ve sindirim sistemine çok faydası olduğunu, kurutulmuş çorba üretiminin temel başlangıcının tarhana olduğunu söyledi.
Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsünde yürütülen çalışmalarda...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığının gücünü bilimle birleştirdiği proje...
Devamını Oku ->
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu IPARD III Programı...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin en değerli koçlarının yetiştiği Bandırma Koyunculuk...
Devamını Oku ->
Safkan Arap atı yetiştirilen TİGEM'e bağlı Karacabey Tarım...
Devamını Oku ->
Çiftçileri her alanda destekleyen Tarım ve Orman Bakanlığı...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çalışan, üreten kadınların...
Devamını Oku ->
"Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesinin...
Devamını Oku ->