Hedef: Eğitim ve istihdam

08 February Monday, 2021
Kahramanmaraş’ta Geçici Koruma Altındaki Suriyelilere ve yerel halka yönelik proje kapsamında eğitim alan kursiyerler özel sektörde istihdam edilecek.
Hedef: Eğitim ve istihdam Haber: Kahramanmaraş İl Enformasyon

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, FAO ile iş birliği yaptı, istihdam kapıları açıldı.

Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen Geçici Koruma Altındaki Suriyelilere ve yerel halka yönelik “Sosyoekonomik Entegrasyonun Desteklenmesi ve Geçim Sağlama İmkanının Yaratılması Aracılığıyla Türkiye’de Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Ev Sahibi Toplulukların Dayanıklılığın Geliştirilmesi” projesi pek çok kişiye umut olacak.

Avrupa Birliği (AB) MADAD fonuyla ve FAO’nun teknik desteğiyle hayata geçirilen proje için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ev sahipliğinde istişare ve değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıda, kursiyerlerin özel sektör işletmeleri tarafından istihdamının sağlanması konularında fikir alışverişinde bulunuldu. Konuşmaların ardından Eğitim Uzmanı Fatih Bayrak, sürdürülebilir kalkınma alanında sunum yaptı. Tarafların fikir alışverişinde bulunduğu toplantının sonunda projeye katkı sunan işletmelere FAO tarafından düzenlenen teşekkür belgeleri verildi.

Toplantıya Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Ayşegül Selışık, Program Sorumlusu Sheikh Ahaduzzaman, FAO Eğitim Uzmanı Fatih Bayrak, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Bozkurt, İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Salih İnan, proje yürütücüleri, kooperatif, birlik ve özel sektör temsilcileri katıldı.

Toplantıdan sonra FAO Türkiye yetkilileri ve katılımcılar, 2021 yılında açılacak olan “Süt ve Süt Hijyeni” kursu kapsamında iş birliği yapılacak olan özel sektöre ait peynir işletmesini ziyaret etti. Çok sayıda vatandaşın ve geçici koruma altındaki Suriyelinin katıldıkları kurslardan sonra aldıkları eğitime uygun çeşitli işletmelerde istihdam edilmesi hedefleniyor.
kahramanmaraş fao istihdam proje tarım ve orman