Hedef, halk sağlığı ve güvenli gıda

09 April Thursday, 2020
Balıkesir’de Koronavirüs tedbirleri doğrultusunda market, şarküteri, unlu mamulleri, fırın, pazaryeri gibi gıda üretim ve satış işletmeleri denetleniyor. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri denetimler sırasında işletme sahiplerini ve çalışanları da bilgilendiriyor.
Hedef, halk sağlığı ve güvenli gıda Haber: Balıkesir İl Enformasyon

Halk sağlığının bekçileri; gıda denetçileri sahada görevde.

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda denetim ekipleri kent genelinde çok sayıda market, şarküteri, fırın, pazaryeri gibi gıda üretim ve satış işletmelerinde denetim yaptı.

Gıda işletmelerinde hijyen kuralları, personel hijyeninin Koronavirüs tedbirlerine uygunluğu denetlenirken bilgilendirme çalışmaları da yapıldı. Gıda işletmelerinde “Korona Virüsten Korunmak için 10 Altın Kural”ın yer aldığı broşürler dağıtıldı, işletmelerin bu broşürleri asmaları ve broşürde yer alan kurallara uymaları istendi.

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Kurtuluş Candan da mezbaha denetimlerine katıldı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamda üretimin her aşamasında hijyen kurallarına özen gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Candan, personel sağlığına dikkat dilmesi, işletme içerisinde ulaşımı kolay olan yerlere dezenfektan koyulması,  kullanılmayan ambalaj materyallerinin ve çöplerin düzenli periyotlarla işletmeden uzaklaştırılması gibi konularda işletme sahiplerini uyardı.
Bu dönemde daha yoğun yapılan denetimlerde personel; gıdanın hazırlanması, sunumu ve servis edilmesi sırasında virüsün yayılmasının engellenmesi amacıyla işletme sahiplerini bilgilendirdi.
 İl Müdürü Kurtuluş Candan, vatandaşların gıdayla ilgili her türlü sorunlarını ALO 174 Gıda hattından ve 0501 174 01 74 Whatsapp hattından bildirebileceklerini hatırlattı.
balıkesir gıda denetim fırın market kasap alo174 tarım ve orman