Hedef: Tüm üreticilere yerli tohum

23 June Tuesday, 2020
Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, deneme ekimlerinden başarılı sonuçlar elde edilen yerli ve milli tohum çeşitlerini düzenlenen tarla günü etkinliğinde tanıttı. Tüm üreticilerin yerli tohum kullanmasını sağlamak amacıyla başlatılan çalışmada üç çeşit ekmeklik buğday belirlenen demonstrasyon alanlarına ekildi, kaliteli bir üretim gerçekleştirildi.
Hedef: Tüm üreticilere yerli tohum Haber: Erdem BAĞCI – Kahramanmaraş İl Enformasyon
Kamera: Muhammed AKGÜN
 
“Yerli ve Milli Tohumlarımızın Ulaşmadığı Çiftçi Kalmasın” sloganıyla yola çıktılar, üç yeni çeşidi daha çiftçiyle buluşturdular.

Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün başlattığı çalışma kapsamında üç yeni ekmeklik buğday çeşidinin demonstrasyon çalışmasından başarılı sonuçlar elde edildi.
Karacasu Mahallesi’nde bir üreticinin tarlasına Toros 1003, Tekfen 1013 ve Tekfen 1016 buğday çeşitlerinin deneme ekimleri yapıldı.

Yerli ve milli tohum çeşitlerinin kullanımının yaygınlaşmasına önem verdiklerini vurgulayan Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Bozkurt; “Buradaki gayemiz, Türkiye’deki milli ve yerli çeşitlerin çiftçilere tanıtılması. Bununla ilgili 2019 yılında burada ekiliş yaptık. Üç tane çeşidimiz var burada. Üçü de ekmeklik çeşidimiz.” dedi.

Deneme ekimlerinden yüksek verim elde edilen, hastalık ve zararlılara dayanıklı buğday çeşitleri düzenlene tarla günüyle üreticilere tanıtıldı. Tarla gününe katılan özel firma yetkilileri de ıslah çalışmalarından memnuniyetlerini dile getirdi.

Toros 1003, Tekfen 1013 ve Tekfen 1016; bölgede ekilen diğer tohumlar kadar verimli ve kaliteli olduğunu kanıtladı. Deneme tarlalarında yapılan hasat da üreticilere umut verdi.
kahramanmaraş ekmeklik buğday yerli tohum tarım ve orman hasat tarla günü