Hemşinde yetiştirilen, organik Hemşin çayı, organik Rize çayı ve organik zümrüt yeşil çay paketleri Çaykur tarafından piyasaya sürüldü. Hemşinin ardından Artvinin Borçka ilçesinde de organik çay yetiştiriciliğine başlanacak.
Çaykur, Türkiye'de çay sektöründe bir ilk olarak 5 yıl gibi kısa bir zaman içerisinde yapmış olduğu yatırımla, Doğu Karadeniz Bölgesi Organik tarım havzasını 11 köyü kapsayan Hemşin ilçesinde kurarak, 3 ayrı pakette siyah ve yeşil organik çayları Türkiye'ye kazandırdı. Hemşin'de yetiştirilen, organik Hemşin çayı, organik Rize çayı ve organik zümrüt yeşil çay paketleri Çaykur tarafından piyasaya sürüldü. Türkiye'nin çay üretiminin büyük bir kısmının sağlandığı Karadeniz'de, organik çaya geçişin sağlandığı Rize'nin Hemşin ilçesinden sonra yetkililer ikinci olarak Artvin'in Borçka ilçesine yöneldi. Organik çaya geçiş sürecini duyan Borçka çay üreticileri de soluğu Rize'nin Hemşin ilçesinde aldı. Kendisi de bir çay üreticisi olan Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Fehmi Çakır ve üretici Metin Peltek, Hemşin'de organik çaya geçen üreticilerinden bilgi aldı.
Organik çay üretim sürecini anlatan Hemşinli üretici Mehmet Gökhan Güzey, bu uygulamanın yararlarını zararlarını anlattı.
Samsun'un Bafra ilçesinde, 2025 yılında ekimi yapılan tütünün...
Devamını Oku ->
Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte meyveciliğin merkezi...
Devamını Oku ->
Ankara'da sürdürdüğü şehir hayatını bırakan Nurcan Göçmen,...
Devamını Oku ->
Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, flamingolar için 24 saat...
Devamını Oku ->
Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri Kahramanmaraş’ta yaralı...
Devamını Oku ->
Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram Ay bayram tatilinde...
Devamını Oku ->
Bursa'nın Karacabey ilçesinde Yağışların ve Uludağ'daki karların...
Devamını Oku ->
Kışı karlar altında geçiren Van’da yağışlar barajlardaki su...
Devamını Oku ->