Her şey mevsimlik işçilerin konforu için

30 June Tuesday, 2020
Her yıl Türkiye’nin farklı illerinden Bursa’ya çalışmaya gelen mevsimlik tarım işçilerinin yaşam koşullarını iyileştirmek için çalışma başlatıldı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün tarım işçilerinin konakladığı bölgelere kurduğu konteynerler işçilerin ve ailelerinin sağlıklı koşullarda yaşamasını sağlayacak.
Her şey mevsimlik işçilerin konforu için Haber: Bursa İl Enformasyon
Kamera: Bilgin ÇALIŞKAN - Fotoğraf: Orhan KAĞITÇI
 
Konteynerler kuruldu, mevsimlik tarım işçileri için konforlu yaşam başladı.

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü mevsimlik tarım işçilerinin yaşam koşullarını iyileştirmek amacıyla yürüttüğü çalışma kapsamında işçilerin yoğun olarak konakladığı bölgelere konteynerler kuruyor.

AFAD ile işbirliği yapılarak başlatılan çalışma kapsamında, mevsimlik tarım işçilerinin yoğun olarak çalıştığı Mustafakemalpaşa, Karacabey, İnegöl ve Yenişehir ilçelerinde çadır kamp bölgeleri kuruldu, portatif banyo ve tuvaletlerden oluşan konteynerler konulmaya başlandı.

Mevsimlik tarım işçilerinin hayatını kolaylaştırmak amacıyla çalışmaya başladıklarını belirten Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, “’AFAD ile koordinasyon içinde yürüttüğümüz çalışmalar sonucu konteyner tedariki sağlandı. İlimizin 10 farklı çadır kentine de seyyar lavabo ve banyolardan oluşan konteynerleri koymaya devam edeceğiz. Farklı illerden şehrimize gelip, tarımda hizmet verecek olan mevsimlik tarım işçilerimizin hayatını kolaylaştırmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu bölgelerinden Bursa’ya çalışmaya gelen çok sayıda mevsimlik tarım işçisinin ve ailelerinin sağlıklı koşullarda barınması, üreticilerin mağduriyet yaşamaması ve kaliteli bir üretim yapılması bakımından da önem taşıyor.
bursa mevsimlik tarım işçisi konteyner çadır tarım ve orman afad