Heybeliada yangını kontrol altına alındı

13 July Monday, 2020
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: Yangınla alakalı 3 gözaltı var. Çok yönlü soruşturmamız valilikçe sürdürülüyor. Yaklaşık 5 hektar büyüklüğünde alan zarar gördü.
Heybeliada yangını kontrol altına alındı Heybeliada Çamlık mevkii Aşıklar Yolu'nda çıkan orman yangını kontrol altına alındı. 17.33’de başlayan yangına 3 dakikada müdahale edildi.
Yangına müdahaleyi havadan yöneten Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, soruşturmanın sürdüğünü duyurdu. "Bir İHA'mız, 2 uçak, 6 helikopter, 6 orman arazözü ve 17 itfaiye aracıyla birlikte 23 arazözle müdahale edildi. Bu saatler itibarıyla artık yangın tamamen kontrol altında, tamamen sönmüş durumda. Ama tabii ki soğutma faaliyetleri yarın sabah, hatta öğle saatlerine kadar devam edecek. Şu anda da yangına birazdan gelecek dozerler vasıtasıyla çevreleme yapılacak. Yangın işçileri vasıtasıyla yangının etrafı mümkün mertebe açılıyor. Tamamen kontrol altına alınmış da olsa gece veya sabah saatlerinde tekrar bir kıvılcım yaşamamak için soğutma faaliyetleri devam ediyor. Halen yolda 17 arazözümüz var ama onlara da gerek kalmadı gibi gözüküyor" dedi.
Bakan Pakdemirli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yangına müdahaleyi yakından takip ettiğini belirtti. Söndürme çalışmalarına katılan vatandaşlara teşekkür etti.
 
tarım orman İstanbul Heybeliada yangın bekir pakdemirli