Hububatta yağış bereketi

08 April Monday, 2019
Buğday ve arpada bereketli bir sezon geçiren Eskişehir’de çiftçiler, ürünlerin yağmur ve kar yağışlarından olumlu etkilendiğini söylüyor. Üreticiler şimdi umutla hasat ve harmanı bekliyor.
Hububatta yağış bereketi Eskişehir’de üreticiler hububatta iyi bir sezon geçiriyor.

Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan, Türkiye’nin önemli tarım merkezlerinden Eskişehir’de yetişen hububat ürünlerinin şuana kadar yağmur ve kar yağışlarından olumlu yönde etkilendiğini söyledi.

Başkan Buluşan, "Üretim sezonunda şuanda ekim olarak güzel bir sezon geçiyoruz. Şimdiye kadar yağışlar verimli. Buğday ve arpanın kardeşlenmesi ve büyümesi çok güzel gidiyor. İnşallah bundan sonrada iyi olur. Yağışlar çok önemli özellikle nisan yağışları. Ekinin kelleye çevirme anına kadar yağışlar bu şekilde güzel giderse güzel verim alacağımızı düşünüyoruz." diye konuştu.

Harman sezonundan ümitli olduklarını ifade eden Buluşan, buğday alım fiyatlarının yüksek olmasını beklediklerini dile getirdi.
Üreticilerden Osman Acar ise güzel bir hasat için nisan yağmurlarını beklediklerini söyledi.

Osman Acar şunları söyledi: "Yağmurumuz güzeldi, ama 15-20 gündür yağmurumuz yok. İnşallah yağacak deniliyor. Yağarsa buğday için daha güzel olacak. Biraz taban gübresi attık 10-15 kilogram kadar, biraz da yaprak gübresi attık."
 
eskişehir ziraat odası buğday arpa hububat yağış