Hümik asitle topraklar güçleniyor

03 November Monday, 2025
Türkiye Kömür İşletmeleri HÜMAS Örnek Uygulamalarıyla Organik Toprak Düzenleyici Kullanımının Yaygınlaştırılması Projesi 3 ilde daha hayata geçirildi. Diyarbakır, Gaziantep ve Şanlıurfa’da üreticilere toprakta organik madde artışını hedefleyen proje tanıtıldı.
Hümik asitle topraklar güçleniyor Haber: Diyarbakır İl Enformasyon, Gaziantep İl Enformasyon, Şanlıurfa İl Enformasyon

Türkiye Kömür İşletmeleri HÜMAS Örnek Uygulamalarıyla Organik Toprak Düzenleyici Kullanımının Yaygınlaştırılması Projesi Türkiye genelinde yaygınlaşıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı ile Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu iş birliğinde hayata geçirilen projenin son durakları Diyarbakır, Gaziantep ve Şanlıurfa oldu.

Projenin uygulandığı illerin tarım ve orman müdürleri Adil Alan (Diyarbakır), İbrahim Sağlam (Gaziantep) ve Mehmet Salih Söğüt (Şanlıurfa), topraktaki organik maddenin önemine değindi.

Projenin uygulanması ile ilgili toplantıda Eğitim ve Yayın Dairesi Proje Yürütücüsü Murat Mengüloğlu hümik asit kullanımı ve sonuçları hakkında üreticileri bilgilendirdi.

Projeye katılan üreticiler de Türkiye Kömür İşletmelerince geliştirilen hümik asidin piyasadaki muadillerine göre daha etkili olduğunu belirtti.

Proje şimdilik 40 ilde tarla, bağ, bahçe ve serada yaklaşık 600 çiftçinin katılımıyla yürütülüyor.
hümik asit denizli tki tarım toprak gaziantep şanlıurfa diyarbakır