Bakan Eker, TÜYAP Diyarbakır Fuar Merkezi'nde düzenlenen "5. Ortadoğu Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı"nın açılışında yaptığı konuşmada, bu yıl fuara yoğun ilginin olduğunu belirterek çiftçiye bir de müjde verdi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, TÜYAP Diyarbakır Fuar Merkezi'nde düzenlenen "5. Ortadoğu Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı"nın açılışında yaptığı konuşmada, bu yıl fuara yoğun ilginin olduğunu belirterek çiftçiye bir de müjde verdi.
Bu yıl çiftçiye 9 milyar liranın üzerinde hibe desteği vereceklerini belirten Eker, yılın ilk 2 ayında bunun 2,5 milyar lirasını ödediklerini kaydetti.
Bu ay içerisinde 1 milyar lira daha ödeme yapacaklarını kaydeden Eker, bunun 300 milyon lirasının hububat ve bakliyat prim desteği, 580 milyon lirasının hayvancılık desteği, geri kalanın da kırsal kalkınma desteği olduğunu ifade etti. Bakan Eker, 7-8 gün içinde çiftçilere 1 milyar lira destek ödemesi yapılacağını vurguladı.
İlde son iki yılda oluşturulan 26 et üretim tesisinde 241 kişinin istihdam edildiğini, bu tesislere 17 milyon 600 bin lira karşılıksız destek verdiklerini aktaran Eker, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni kalkındırmak ve diğer bölgelerle arasındaki gelişmişlik farkını ortadan kaldırmak için yatırım yapmak zorunda olduklarını dile getirdi.
Konuşmaların ardından fuarın açılışını yapan Eker, stantları gezerek, sergilenen ürünler hakkında bilgi aldı.
Açılış konuşmasının ardından kendisine eşlik eden heyetle birlikte fuar alanındaki standları dolaşan Bakan Eker, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanı Lami Karahan ile birlikte gelen misafirlere baklava ve yöresel yemeklerden ikram etti.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ayrıca, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) bir de fabrikanın açılışını yaptı.
Üretim planlamasının su ürünlerinde de başarılı olduğunu belirten...
Devamını Oku ->
Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, kurumunun...
Devamını Oku ->
Antalya'da etkili olan sel, su baskını, fırtına ve hortum evler...
Devamını Oku ->
Toprak Mahsulleri Ofisi hububat üretimi açısından yağışları...
Devamını Oku ->
Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından adaptasyon...
Devamını Oku ->
Orman Genel Müdürlüğü ile Ormancılığı Geliştirme ve Orman...
Devamını Oku ->
Kırşehir'deki Malya Tarım İşletmesi, yetiştirdiği yerli ırk...
Devamını Oku ->
2026 Yılı Yatırım Programı'nda tarım ve orman sektöründe bu yıl...
Devamını Oku ->