Iğdır’da kayıtsız hayvan kalmayacak

18 February Thursday, 2021
Her koşulda çalışmaya devam eden Tarım ve Orman personeli Iğdır’da yağmur altında hayvan tespit çalışması yaptı.
Iğdır’da kayıtsız hayvan kalmayacak Haber: Iğdır İl Enformasyon

Tespit çalışmaları devam ediyor, hayvancılıkta kalite yükseliyor.

Bahar aylarının yaklaşmasıyla birlikte Iğdır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü de hayvan tespit çalışmalarını yoğunlaştırdı. Yoğun yağmur altında ahırları tek tek gezen teknik personel küpesiz, kayıtsız, aşısız hayvan kalmaması için titiz bir çalışma yürütüyor.  Büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan işletmelerdeki küpesiz hayvanlar kayıt altına alınırken hastalıklara karşı aşılamaları da yapılıyor.

Söğütlü Mahallesindeki çalışmalara katılan İl Müdürü Özkan Yolcu, çalışmaları yerinde denetledi. Üreticilerle sohbet edip taleplerini dinleyen İl Müdürü Yolcu, “İlimizin hayvan sayısını net bir şekilde ortaya çıkarmak, kayıtsız ve aşısız hayvan bırakmamak için çalışıyoruz. Tabi bu çalışmalar aynı zamanda buzağı desteği ve kesimde yetiştiricilere verilen desteklerin de önünü açmaktadır. Her fırsatta üreticilerimizi ve muhtarlarımızı dinleyerek sorun ve talepleri çözüme kavuşturarak cevap vermekteyiz.” dedi.

İşletmelerinde hayvan tespit çalışması yapılan Mehmet Yılmaz ve Zeki Bayat da İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün çalışmalarından duydukları memnuniyeti ifade ettiler.
ığdır hayvan tespit aşı küpe hayvancılık tarım ve orman