Iğdır’da tarıma kış molası yok

12 January Tuesday, 2021
Iğdır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü zorlu kış şartlarında hayvan varlığı tespit çalışmalarını sürdürüyor. İlçelerdeki kırsal kalkınma bilgilendirme toplantılarında da üreticiler bilgilendirilmeye devam ediliyor.
Iğdır’da tarıma kış molası yok
Haber: Iğdır İl Enformasyon

Tarım için aralıksız mesai sürerken projelerle üretim kalitesi de her geçen gün artıyor. Iğdır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü kentteki hayvan varlığının kayıt altına alınması için çalışma başlattı. Zorlu kış şartlarına rağmen köy köy gezen ekipler hayvancılık sektöründe kaliteli ve verimli bir üretim için tüm hayvanları kayıt altına alıyor.
Çalışmaları yerinde inceleyen İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Yolcu, yetiştiricileri bakanlığın verdiği desteklerden de faydalandırmayı amaçladıklarını dile getirdi. Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mutlu Çakmak ile birlikte kırsal kalkınma hibe destekleri hakkında da üreticilere bilgi veren İl Müdürü yolcu, “Desteklemeler sayesinde yöremiz hayvancılığının gelişmesi ve büyümesi en büyük amaçlarımızdan birisidir.” dedi.  

Üreticiye önce bilgi sonra hibe desteği

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi ve Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi Tebliğleri hakkında bilgilendirme toplantısı Iğdır’da yapıldı.

Kooperatif, birlik ve sivil toplum kuruluşu başkanlarının katılımıyla yapılan toplantıda konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Yolcu, “İlimizin kalkınması için hep birlikte elimizden gelenin fazlasını yapmamız gerekmektedir. Üyelerinize yol gösterici ve yapacakları başvuru projelerinde hep birlikte yardımcı olalım ki daha fazla işletmemiz yararlanabilsin. Gerçekleştirdiğimiz bilgilendirme toplantısına katılımlarınızdan ötürü teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim” dedi.

Teknik personelin katılımcı kuruluş ve birlik temsilcilerine desteklemelerle ilgili sunum yaptığı toplantıda, girişimcilerin desteklemelerden faydalanabilmeleri için proje hazırlarken dikkat etmeleri gereken ayrıntılar vurgulandı, başvuru süreciyle ilgili hatırlatmalar yapıldı.
ığdır hayvan varlığı kırsal kalkınma destek proje tarım ve orman