Iğdırlı kadınların güç birliği kazandırıyor

29 January Friday, 2021
Kooperatif kurup üretime ve istihdama katkı sağlayan Iğdırlı kadınlara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü her türlü desteği veriyor.
Iğdırlı kadınların güç birliği kazandırıyor Haber: Iğdır İl Enformasyon

Kadınlar üretiyor, bakanlık destekliyor.

Tarımsal ve yöresel ürünleri, el emekleriyle yaptıkları işleri kazanca çevirmek isteyen kadınların güç birliği kooperatiflerin sayısı her geçen gün artıyor.

Kooperatif çatısı altında birlikte üretip kazanmak için bir araya gelen Iğdırlı kadın çiftçiler, Tuzluca Çalışkan Kadınlar Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifini kurdu.

Tuzluca Belediye binasında faaliyet gösteren kooperatifi ziyaret eden Iğdır İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Yolcu, “Tarımda daha kapsamlı ve geniş kitlelere hitap edilebilmesi ve kadınlarımıza iş imkanı sağlanabilmesi için kooperatifleşme çok önemlidir.” şeklinde konuştu.

Tuzluca Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan ve Kooperatifin kurucu üyeleri Sevda Çakmak ile Elif Gümüştekin ile sohbet eden İl Müdürü Yolcu, kooperatifin faaliyete geçmesinde Tuzluca Belediyesinin önemli katkıları olduğunu belirtti.

Tuzluca Çalışkan Kadınlar Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinde üretilen ve satışa sunulan ürünleri inceleyen Yolcu, “İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak elimizden gelen yardım ve desteği yapacağız.” dedi.
ığdır kadın kooperatifi tuzluca tarım ve orman