İğneada Longozu manzarasıyla büyülüyor

07 February Thursday, 2019
Türkiye’nin en büyük longoz ormanı İgneada Longozu manzarasıyla ziyaretçilerini büyülüyor. Dünyada nadir görülen göller ile denizi birleştiren manzarası ve temiz havasıyla İğneada Longozu yüzlerce farklı türde canlıya ev sahipliği yapıyor.
İğneada Longozu manzarasıyla büyülüyor

Kırklareli’nde Türkiye'nin ve Avrupa'nın kayın ve meşe ağırlıklı ağaçlardan oluşan en büyük longoz ormanı İğneada Longozu, dünyada nadir görülen göller ile denizi birleştiren manzarası ve temiz havasıyla ziyaretçilerini etkiliyor.

Avrupa'nın en eski çiftçi yerleşiminin de olduğu Demirköy ilçesine 15, Kırklareli Merkez'e 100, Edirne'ye 165, İstanbul'a 250 kilometre uzaklıktaki longoz ormanları, her mevsim eşsiz bir doğa harikası olarak nitelendiriliyor.

İçerisinde 4 göl yer alan, 544 tür bitki, 46 tür canlı, 25 tür sürüngen, 50 tür memeli, 30 tür tatlı su balığı, 20 tür deniz balığı, 219 tür kuş barındıran longoz ormanlarında nadir kuş türlerden ak kuyruklu kartal da yaşıyor.

Longozlar, doğal güzelliklerinin yanı sıra ziyaretçilerine kış aylarında Erikli ve Mert Gölleri ile denizin birleşmesini gözleme şansı da sunuyor.

kırklareli iğneada longoz manzara canlı