İkizler hayallerine destekle kavuştu

05 March Thursday, 2020
Fatihhan Kapucuoğlu ve Emirhan Kapucuoğlu adlı ikiz kardeşler, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Genç Çiftçi Projesi ile hayallerindeki işi kurdu.
İkizler hayallerine destekle kavuştu Fatihhan Kapucoğlu ve Emirhan Kapucuoğlu, Karabük’te yaşayan 23 yaşında ikiz kardeşler.  Ama hayalleri ortak.

Hayvancılığa merak saran ikizler belli bir süre başka çiftliklerde çalıştı. Lise son sınıf okurken komşularından aldıkları koyunlarla kendi işlerine başladı. İkizler hayallerindeki işi büyütmek için kavuşmak için Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Genç Çiftçi Projesi’ne başvurdu. İkizlerden Fatihan  Kapucuoğlu “Bizim küçüklükten bu yana hayalimiz vardı. Lisede okurken ailemizle paylaştık bu hayalimizi. Ailemiz önce onay vermedi. Ailemiz 'Siz şehirde büyüdünüz nasıl olacak bu iş' diyordu. Komşumuz bize biriktirdiğimiz para karşılığında 6 kuzu verdi. Böylelikle 6 kuzuyla hayvancılığa başlamış olduk. Köyde beslediğimiz kendi hayvanlarımızı gütmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Kapucuoğlu lisedeki bir anısını şu sözlerle ifade etti: Hocamız yeni gelmişti. Sırayla sınıftakilere 'Adınızı ve ne olmak istediğinizi söyleyin.' demişti. Sırayla herkes 'doktor', 'öğretmen' dedi. Sıra bana geldi, ben 'Çoban olmak istiyorum, kendi hayvanlarımın çobanı olmak istiyorum' dedim. Sınıftakiler bir kahkaha attı. Bayan hocamız masaya vurdu ve bana 'Ayağa kalk.' dedi. Kalktım ve 'Seni alnından öperim.' dedi. Sınıfa da beni tebrik etmelerini önerdi ve bize maddi manevi destek sözü verdi.
tarım orman bakan genç çiftçi proje