Ülkemizde tıbbi ve aromatik bitkiler alanında ilk çalışmalara imza atan, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesinden emekli Prof. Dr. Ayhan Ceylan, tıbbi ve aromatik bitkiler sektörünü, üretimden pazarlamaya tüm yönleriyle Web Tarım Tv'ye anlattı.
Haber: Özcan KAHYA – Kamera: Tolga URUN
Alternatif tıp olarak bilinen bitkilerde kaliteli üretimin önemine değinen Prof. Dr. Ceylan, laboratuvarlarda bitki analizleri yaparak, yöreye uygun çeşitlerin belirlenmesi gerektiğine dikkat çekti.
Üretilen ürünlerin sanayide de kullanılması gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Ceylan, tıbbi ve aromatik bitkilerin özellikle; ilaç, kozmetik, baharat ve yem bitkisi gibi alanlarda kullanıma uygun olduğunu söyledi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının verdiği desteklere teşekkür eden Prof. Dr. Ceylan, kekik başta olmak üzere; gül, lavanta, safran, çörekotu, rezene, kantoron ve daha pek çok bitki üretiminde artış sağlanması gerektiğini kaydetti.
Yerli üretim mersin balığından elde edilen havyarın, 2027'de...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Azerbaycan programı...
Devamını Oku ->
Küçükbaş hayvancılık üzerine başarılı projelere imza atan Tarım...
Devamını Oku ->
Nesli tehlike altındaki salep orkidelerini korumak amacıyla...
Devamını Oku ->
5. İstanbul Uluslararası Su Forumu İstanbul’da "Su Dirençliliğini...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Van’da Kırsal’da Bereket...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı tarım...
Devamını Oku ->
Yaz ayları yaklaşırken orman yangınlarına ilişkin tedbirler de...
Devamını Oku ->