İnci kefalinin zorlu yolculuğu başladı

03 May Monday, 2021
Van Gölü’nün tek balık türü olan inci kefallerinin zorlu göç süreci başladı. Her yıl av yasağının başladığı 15 Nisan'dan itibaren üremek için Van Gölü'ne dökülen akarsulara doğru giden inci kefalinin göçü yine görsel bir şölene dönüştü.
İnci kefalinin zorlu yolculuğu başladı Van Gölü'nde yaşayan tek balık türü olan inci kefalinin tatlı sulara göçü başladı.
Her yıl av yasağının başladığı 15 Nisan'dan itibaren üremek için Van Gölü'ne dökülen akarsulara doğru giden inci kefalinin göçü adeta görsel şölene dönüşüyor.

Van Gölü'nün sodalı suyunda yaşayan inci kefali, üremek için akıntının tersine yüzerek büyük bir mücadele veriyor.

Önüne çıkan engelleri geçmek için uçarcasına zıplayan inci kefalinin, bu yıl ilk olarak Van Gölü'nden Akköprü Deresi'ne ve Erçek Gölü'nden Karagündüz Mahallesi'ndeki tatlı su kaynağına girdiği görüldü. ( Kurguya not: buralar o karanlık dere oluyor. Diğerlerinde o güzel görüntüler kullanılabilir)

Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Muhammet Demir, yazılı açıklamasında emniyet ve zabıta ekipleri ile koordineli çalışarak inci kefalini koruduklarını söyledi.

Demir, bölgede 15 bin kişinin geçim kaynağı olan inci kefalinin devamlılığının sağlıklı bir üreme dönemi geçirmeleri ile mümkün olduğunu anımsattı.
van gölü bitlis inci kefal üreme göç