İnegöl’de “Süt Hijyeni Eğitimi” sertifikaları dağıtıldı

22 July Monday, 2019
İnegöl İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İnegöl İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü ortaklığında yürütülen Süt Hijyeni Kursu tamamlandı.
İnegöl’de “Süt Hijyeni Eğitimi” sertifikaları dağıtıldı Haber: Bursa İl Enformasyon
Kamera :Bilgin ÇALIŞKAN-Orhan KAĞITÇI

Üreticilerin gıda güvenirliğine dair bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve farkındalık oluşturulması amacıyla düzenlenen, Bursa İnegöl İlçe Müdürlüğü personelleri tarafından 32 saat verilen eğitime Kozluca Mahallesinden 24 kadın çiftçi katıldı.
 
Eğitimi başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikaları ve armağanları bugün düzenlenen törenle takdim edildi. İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü, Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit ve İlçe protokolünün de katıldığı program Kozluca Mahallesine gerçekleştirildi.
 
Sertifika Töreninde bir konuşma yapan İl Müdürü Hamit Aygül, sütün besin değerine ve önemine vurgu yaptı. Aygül, ‘’Süt aslında toplumun genç, yaşlı, orta kuşak her kesiminin tüketmesi gereken vücudun ihtiyaç duyduğu önemli besin maddelerinden biridir. C vitamini ve demir gibi besin maddeleri dışında her türlü besleyici değere sahip, çok kıymetli bir besin öğesidir. Bunun için sütün, sağlıklı bir şekilde üretilerek piyasaya arz edilmesi ve toplum tarafından da bilinçli bir şekilde tüketilmesi gerekiyor. Bu eğitimde arkadaşlarımız, süt hijyeni konusunda kadın çiftçilerimize 32 saat süreyle gerekli eğitim ve bilgilendirme çalışmalarını yaptılar ve onları bu konuda belli bir duyarlılığa ulaştırdılar. Bu eğitimle bilgilerini güncelleyen çiftçilerimizden, bu eğitimden sonra daha da kaliteli süt üretip piyasaya arz etmelerini beklemekteyiz.’’ dedi.
 
Aygül, konuşmasına ‘’Bakanlığımızın görevleri arasında tarladan veya ahırdan sofraya kadar olan tüm aşamalarda gıda ve besin maddelerinin sağlıklı bir şekilde üretilip sunulması da yatıyor. Dolayısıyla fabrikada işlenirken ve çiftçinin hayvanına verilirken yem de olduğu gibi diğer ürünlerinde her aşamasında kontrol edilip tüketicilerimizin zarar görmeyeceği şekilde sağlıklı bir zincir oluşturmamız lazım. Bu doğrultuda çalışmalarımız devam ediyor. Bu programa teşrif ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Bayan çiftçilerimizi de emeklerinden ve başarılarından dolayı kutluyorum. Çok güzel özverili bir çalışma olmuş.’’ şeklinde devam etti.
 
Bursa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak farklı konularda düzenlenen eğitimlerle çiftçilere ve tarımsal üretime destek olmaya devam edeceklerini belirten İl Müdürü Aygül konuşmasını, ‘’İlçelerimizle birlikte bu sene şu ana kadar 850 civarında çiftçimize farklı konularda eğitim verdik. Bu kurslardan 6 tanesi de yaklaşık 200 çiftçi ile İnegöl’de gerçekleşti. İnegöl ilçemizde, belediyemiz ve İlçe müdürlüğümüz işbirliği içerisinde çok ciddi çalışmalar yapılıyor. Tabii bunların hepsinin üzerinde de bir orkestra şefi var. Sayın kaymakamımıza da burada çok teşekkür ediyoruz. Çünkü bu birliktelik ve beraberlik mutlaka bir organizasyonu da gerektiriyor. Onun için emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra tarımın farklı konularında birlikte olmaya devam edeceğiz.’’ şeklinde sonlandırdı.
 
eğitim süthijyeni destek bursa tarım orman