İşletmesini ve hedefini destekle büyüttü

15 February Monday, 2021
Yüzde 50 hibeyle ahırını modern bir hayvancılık işletmesine dönüştüren Aksaraylı üreticinin hedefi et ve süt üretimi yaparak ülke ekonomisine katkı sağlamak.
İşletmesini ve hedefini destekle büyüttü Haber - Fotoğraf :  Yaşar DALKILIÇ - Aksaray İl Enformasyon

Bakanlık destekleriyle üretim kapasitesi artıyor, çiftçinin yüzü gülüyor.

Yola küçükbaş hayvancılıkla çıkan Fazlı Koçak, Tarım ve Orman Bakanlığının desteklemelerinden faydalanarak ahırlarını büyüttü, büyükbaş hayvancılığa başladı.

Memleketi Aksaray’a örnek bir işletme kazandıran çiftçiyi İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav ile Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Adem İğdeli ziyaret etti.

Ülke ekonomisine katkı sağlamak ve çiftçileri doğduğu yerde doyurmak amacıyla çok sayıda projeyi hayata geçirdiklerini dile getiren İl Müdürü Saklav, bakanlığın hayvancılık yatırımlarının desteklenmesi çalışması kapsamında Aksaraylı üreticilerin yüzde 50 hibe desteğinden faydalandığını belirtti. Projesi onaylanan Fazlı Koçak’ın büyükbaş işletmesine de 192 bin 500 lira hibe ödemesi yapıldığını aktaran Saklav, “İlimizde hayvancılıkla uğraşan üreticilerimizin işletme kapasitelerini büyütmek, aile ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla Aksaraylı üreticilere her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

İşletme sahibi Fazlı Koçak da “Tarım ve Orman Bakanlığının verdiği yüzde 50 hibe ile bu işletmeyi yaptık. Daha önce küçük bir işletmemiz vardı. Şimdi büyük bir İşletme sahibi olduk. Amacımız bu modern işletme ile kaliteli et ve süt üretimi yaparak hem kendi ekonomimize hem de ülke ekonomisine katkı sağlamak.” dedi.

Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün koordinesinde son 3 yılda 32 yatırımcının projesi onaylandı, hibe desteğiyle ahır ve ağılları modern hayvancılık işletmelerine dönüştü.
aksaray hayvancılık hibe destek proje tarım ve orman